BgDaHan.com

Почистваме питейната вода. Кой филтър е най-добър

Проблемът за получаване на висококачествена питейна вода се изпитва дълго време, освобождавайки устройства за почистване на различни степени на сложност. Въпреки че за градските жители системата за централизирано водоснабдяване доставя дезинфекцирана вода, нейният вкус, цвят и безвредност остават много желани. Собствениците на селски къщи обикновено решават този въпрос сами.

Има много начини за пречистване на питейната вода, различни филтри повече или по-малко успешно се справят с тази задача. Цялата информация за филтрите за домашна вода е свободно достъпна както в интернет, така и в други източници. Какъв вид филтри се запълва с този сегмент от потребителския пазар?

Няма по-просто устройство, отколкото кана за съхранение на филтри. Плюс - в наличността, недостатъците са много по-скоро - ниска скорост, често заменяне на касетата, а качеството на водата не е на правилното ниво.

С филтърната дюза на кранчето, процесът на получаване на чиста вода ще се ускори, но не много: трябва да изчакате минута, за да получите чаша вода. Предимство в компактността - можете да я вземете със себе си, например, до дачата, но има някои неудобства: докато се извлича питейна вода, други случаи са прекратени. Да, и стреляйте-поставете дюзата на крана е също обезпокоителен. Вярно е, че вече има модели с превключвател на режими, което е много по-удобно.

Предлага се на пазара и настолни модели. Те са свързани към водопровода, използвайки тръба, и пречистена вода изтича от кранчето, разположено на филтъра. Те се характеризират с двуетапно почистване и ресурс, те са много по-големи от предишните продукти - до няколко хиляди литра.

воден филтърРазбира се, всички предимства на стационарни филтри, които се монтират директно във водната система на поне една селска къща, дори и един нормален апартамент. До 5 етапа на пречистване се осигуряват чрез качествено пречистване на водата, в тях се използва система за обратна осмоза заедно със сорбционния метод.

Ефективността и дълготрайността на устройствата до голяма степен зависят от качеството на сглобяването и компонентите, наличието на високотехнологично оборудване, така че изборът на филтърната марка се превръща в важен момент. Германският производител на филтри Novaya Voda се радва на добре заслужена репутация, а продуктите им имат международни сертификати за качество и екологична безопасност.

Сред продуктите, които предлагат, са най-простите модели кани и иновативни системи за обратна осмоза, използващи американската или японската мембрана. Тази система има най-ефективното почистващо действие.

Благодарение на специалната мембраната чрез микроскопични отвори път е отворен само водни молекули, всички тези примеси остават надеждна бариера, но включително и полезни соли на калий, магнезий и калций. Ето защо има опоненти на този метод, вярвайки, че напълно пречистената вода не е полезна за здравето. Предвид този нюанс, някои производители започнаха да завършват система за почистване с минерализатори, за да запазят познатия вкус на вода и полезни вещества.

Въз основа на kupitfilter.ru

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com