BgDaHan.com

Видове мини трактори

Видове мини трактори

Микротректорите днес са доста популярен тип оборудване, използвано както в общинския, така и в селскостопанския сектор. Тази техника е идеална за земеделска работа в големи и малки домашни парцели. Срещате ли се с натоварването, събирането на сняг или косене на морава? Тук миниракторът е незаменим помощник. Нека разгледаме какви видове техники се отличават и какви са техните характеристики.

Основните видове са ездачи и градински трактори.

  • Пътниците са малки с малък капацитет на трактора, чиято основна употреба се ограничава до косене на тревни площи и косене на трева. Те обаче са незаменими за малки парцели и за тревни площи, където тежкото оборудване не може да функционира елементарно. Те са лесни за работа и удобни. Такива трактори, без да навредите на корицата, ще счупят вашата трева. След като сте купили заедно с ездача набор от необходими примамки, можете също така да култивирате земята с торове и да събирате трактора с фалшива трева. Това значително улеснява живота на фермера и му осигурява времето, спестено за друг бизнес.
  • Вторият тип - градински трактори - е полезен не в по-малка степен. Тази техника е многофункционална. Тя е по-голяма, по-мощна и може да изпълнява повече работа от ездачите. Такъв мини трактор може да се използва в отделение с прикачени устройства или ремаркета: плуг, количка и т.н., поради което е гъвкав. На градинския трактор можете да орелите земята или да зареждате или почиствате снега. Тя може да бъде или гъсеница, или колело.

ездачиСпоред вида на използваното гориво, дизеловите и бензиновите трактори се отличават. Има плюсове и минуси.Минитракторът на дизеловото гориво е по-достъпен и има дълъг експлоатационен живот. Струва си да се помни обаче, че дизеловата техника е сравнително силна на работното място и в случай на повреда ще е необходимо да се даде справедлива сума, която определено не е плюс.

Недостатъкът на трактор за бензин е големият разход на гориво в сравнение с дизеловото гориво. Въпреки това, той е универсален, може да се използва по всяко време на годината, е доста тих и е по-евтин за ремонт.

Тук трябва да решите какъв е вашият приоритет. Необходимо е да се вземе предвид обхватът на дейностите и размерът и сложността на обработваната територия. За голямо количество работа, разбира се, е по-целесъобразно да закупите трактор с по-мощен двигател, дизеловият двигател е по-икономичен и трябва да продължи по-дълго с правилна работа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com