BgDaHan.com

Motoblock - асистент на лятна резиденция

Motoblock - асистент на лятна резиденция

Отразявайки механизацията на труда си в крайградската зона, не всеки летен жител е толкова опитен в асортимента на минитехнологиите за градината и зеленчуковата градина, така че да може веднага да определи какъв вид инструменти може да получи.

Особено голямо объркване възниква, когато става въпрос за моторни блокове и моторни култиватори, а някои дори вярват, че тази техника изпълнява същия обхват на работа.

В действителност, кормилото може лесно да бъде заменен с лопата - изкопае леглата на малка дълбочина, разхлабване на земята, "гребен" плевелите от почвата, и прикрепен към него Хиллер narezhet бразди и okuchit растения. По принцип това е цялата работа, извършена от култиватора.

Motoblock - това е по-мощно и многофункционално устройство. Ето защо, ако на малка лятна къща е напълно възможно да се управлява лесно и култиватори, а след това, за което е необходимо и "сериозна" техника, и по-добра солидна икономика, за да си купят мотоблок за него. Той може да бъде оборудван с голям набор от подвижни селскостопански инструменти. Плуг, брана, косачка, косачка за трева, картоф-багер - това не е пълен списък на предлаганото оборудване. Можете да механизирате почти цялата работа на обекта - от оран, култивиране и олющване до бране на зеленчуци и нарязване на сидератите.

В зависимост от индикатор на мощност разграничат (4.5 к.с.), средно (до 6 к.с.) и тежки издънки, капацитет над 6 конски сили и с тегло от 60 кг. Тази универсална и надеждна машина може, ако е необходимо, да задвижва помпа или генератор, косачка или снегорин. Пълна с тежък мотоблок на ремаркето става незаменим помощник в селска къща.

Тъй като мощен мотоблок е проектиран за редовна упорита работа, дори неговият дизайн има основни характеристики. Нека да се занимаваме с някои от тях.лост

1. Има по-мощен двигател с голям двигателен ресурс, всички части от които са изработени от висококачествени материали.

2. Присъствието на предавателната кутия позволява регулиране на режима на обработка на почвата чрез промяна на скоростта на въртене на вала. В първа предавка осигурява максимално работата мощност на плуга, а вторият - да се развива нож по-силен и по-дълбоко в земята от 20 - 30 см, а в третата е разпръснато, така че горният слой е лесно смачкани, в допълнение към ефективно дърпа и разфасовки от плевели.

3. Работата с реверсивни плугове елиминира свободното движение в района и образуването на сметища.

4. Наличието на диференциална полуос в тежък мотоблок позволява на колелата да се въртят независимо един от друг. Това улеснява обръщането на ръбовете на сайта.

За дълбока оран се нуждаят от добро сцепление със земята, която ще гарантира, тегло мотоблок и специални метални колела, оборудвани с ключалки, които се монтират допълнително тегло, ако е необходимо.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com