BgDaHan.com

Възможно ли е да се направи мазе в вече построена селска къща

За да се изгради изба във вече изградена селска къща, е необходимо, че в основата под него е добре укрепена (най-малко половин метър), а под него е все още един слой от пясък. Обикновено това е достатъчно, за да се запази къщата с таван.

На първо място, трябва да се уверите, че когато копаете мазето, няма да се препънете по водата. За изба трябва да се изкопае дупка, на дълбочина до 2 m, в мазето може да бъде цял ръст, а ако водата ще бъде в мазето, тя винаги ще бъде с висока влажност, и по този начин, в инкубатора за комари. По-добре е да започнете да копаете мазето, докато се очертае пода на партерния етаж. В противен случай трябва да работите в затворено пространство.Трябва да се има предвид, че къща, построена изба не е направено в рамките на цялата сграда, както и отстъп от създаването на разстояние не по-малко от един и половина метра, така че, когато проливането на почвата под основите не са се образували през ниша. Ето защо изкачването до мазето няма да бъде срещу стената, а до центъра на къщата. Използвайте кофража на дъските за кантиране, за да предотвратите ръбовете на ямата. Ако площта е достатъчно голяма, входът към мазето се извършва на стълбите през обичайните врати. Ремонтите се правят една стара метална врата себе си или да разпореди възстановяването му специалисти, и това е напълно възможно да се инсталира на входа на мазето.

При монтаж на цялото мазе изкопана дълбочина вертикално клапана и да го асоциирате с друг по периметъра. След това те монтират вътрешния кофраж и правят изливането на бетон. След поставянето на бетона вътрешният кофраж се отстранява и външната форма се оставя на място. Припокриването на мазето върши стоманобетонна замазка дебелина не по-малко от 10 см. Ако продуктите са в мазето през зимата ще замръзне, след извършване на изолация се припокриват. Не забравяйте и за вентилационните тръби.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com