BgDaHan.com

Монголски лук

Монголски лук

Най-популярният представител на зеленчуци, принадлежащи към групата пикантни, се счита за лук. Лукът се култивира по целия свят, има огромен брой сортове и сортове. В зависимост от сорта лукът има разнообразие от цветове, размери, форма, цвят, вкус и вкус. Той консумира лук в кухнята на всички националности, има неограничен брой полезни свойства, обогатява се с витамини от различни групи. Общо има около 400 тона лук по целия свят, но в ОНД са разпределени около 300.

Много интересен сорт лук и много богат на полезни свойства и микроелементи е лукът Altai. Altai лук има много други имена: камък лук, лук лук, kuraysky лук, сибирска дива лук, медена пита, а също така се нарича монголски лук.

Монголският лук е многогодишно зимно устойчиво растение, което има много очевидни външни прилики с толкова разнообразие, колкото месинг. Монголският лук се счита за диво разнообразие от пикантни зеленчуци и съответно може да се наблюдава не само на хребетите на летни жители и камиони. Вкусът на подправката е полуакутен и доста сочен. Луковиците имат малки размери - 2-3 см дължина, продълговати овойна, цветна скала в секцията - жълтеникаво-зелена. Листата на растението са тръбни, цилиндрични. Родното място на Altaic лук е в Централна Азия, то е от там и по-нататъшното му разпространение. В Русия Altai лук може да се наблюдава в Tuva, Buryatia, както и в главната част на Altai територия.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com