BgDaHan.com

Къщи от газобетон: основни предимства

Къщи от газобетон: основни предимства

Днес, газобетонът е популярен строителен материал, което не е изненадващо. Например, къщите, построени от него, са трайни и с високо качество. Какви са предимствата на бетонния бетон?

Икономиката. Днес е много по-изгодно да се построи къща от газобетон, отколкото от тухли, което струва много повече.

Екологична съвместимост. Газираният бетон - материал, който е екологичен, а също и безвредни за здравето. Той не съдържа вредни съединения и лечения в състава му.

Тегло. Бетоновите бетонни блокове са леки материали. Една хомогенна стена тежи около двеста килограма. Това означава, че за изграждането на къща, не е необходима капиталова основа, съответно, и разходите за нейното изграждане ще бъдат малки.

Многостранно приложение. Прилагат се блокове от газобетон за изграждане на стъпала, балкони, огради, стени на къщи и др.

Топлопроводимост. Къщите, изработени от газобетон, са много уютни през зимата и през лятото. Поради малката топлинна инерция през лятото къщата е достатъчно готина, но през зимата тя е топла и бързо затоплена.Пожароустойчивост. Пожароустойчивостта на блоковете е приблизително 3-8 часа. Не се страхува от този материал също е вода и мухъл.

 Шумоизолация. Бетоновите бетонни блокове имат отлична звукоизолация.

Лесна инсталация. Бетоновият бетон е лесно пробит, полиран, режещ с прости инструменти.

Ниското тегло, обработващите характеристики и удобните размери намаляват времето за построяване на къщата и повишават производителността на работата.

При извършване на монтажни работи по полагането на блокове ще бъде по-надеждно да се използва не циментова замазка, а специално предназначено лепило за тези цели. В резултат на това силата на съединението между строителния материал ще бъде много по-голяма.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com