BgDaHan.com

Култивиране на нектарини

Нектарини е goloplodny праскова, който е много популярен и много в търсенето на пазари по целия свят, тъй като голям и красив плод с деликатен аромат и приятен вкус. Нектарини родно място е Китай, сега тя се отглежда във всички части на света, където климатичните условия са подходящи за него.

нектарини-vyraschivanie.jpg

Агротехническият компонент на отглеждането на нектарин на практика е идентичен с агротехниката на отглеждането на праскова.

За отглеждането на нектарин, глинести и пясъчни глинести почви са най-подходящи и е силно нежелателно да се отглежда тази култура в тежка глинеста почва. Не трябва да има висока маса за подпочвените води.

Нектарин добрите оцелява в области, ориентирани на юг към други дървета от сянката му закриват завода не повече от два часа на ден. В допълнение, нектаринови не е необходимо да бъдат поставени в близост до обикновените праскови, или увеличава вероятността, че нектаринови е заразен с гъбични заболявания (те могат да включват онези заболявания, които праскова е почти никаква вреда).

Методи за възпроизводство на нектаринАбсолютно всички сортови характеристики на нектарина, като култура, могат да бъдат запазени, умножавайки го само чрез присаждане. Отглеждането на нектарин от костите е сравнително лесно, но плодовете често не са много високо качество.

Засаждането на нектарин в земята е аналогично на засаждането на други овощни дървета. Схема за кацане Засаждане на семена на череша в почвата.

Грижа за нектарина

nektarin.jpgЗа нектарина агротехническите мерки са напълно подобни на тези за други овощни растения, например едни и същи праскова: разхлабване, периодично поливане (от два до четири пъти през летния сезон), както и отстраняване на съкратените кръгове и подрязване.

Ранните разновидности на нектариновите плодове узряват по-рано от всички други каменни плодове, което прави този забележителен плод най-популярният сред любителите на градината.

Основните врагове на нектарина са klyasterosporiosis, листа къдри и брашнеста мана.

Растителен нектарин, при климатични условия, където влажността и студеното комбиниране нямат смисъл, не растат и не дават плод при дадените условия.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com