BgDaHan.com

Как да отглеждаме добра реколта от картофи?

Как да отглеждаме добра реколта от картофи?

Как да отглеждаме добра реколта от картофи? През пролетта и есента този въпрос е от значение за градинарите и летните жители.

Как да отглеждаме добра реколта от картофи? За да получите добра реколта, трябва да спазвате всички нюанси на всеки етап от отглеждането. Преди засаждането на картофите, полето трябва да бъде подготвено. Той трябва да бъде третиран с хербицид и оран. Изборът на картофи за засаждане, нейното разнообразие пряко определят бъдещата реколта. Картофите трябва да бъдат сортирани, болни и повредени грудки са отстранени, оставяйки здрави клубени с размер на пилешко яйце. Пред-грудките могат да се навлажнят в тор азот-фосфор.

Засаждането на картофи трябва да се извършва в момент, когато очите на картофите вече са се събудили и са се развили, но те не трябва да се развиват. Защото в този случай те стават крехки. Засаждането на картофи може да започне, когато земята загрее до осем градуса топлина. Картофите са засадени до дълбочина от около 6-8 сантиметра. На това ниво земята ще бъде достатъчно топла. Когато първите издънки на картофи се появяват на повърхността, те са заземени със земя, която е взета от редовете. По този начин плевелите се разрушават, които не изчезват, когато са гравирани, или чиито семена летят до картофеното поле.Необходимо е да не забравяме и борбата с бръмбара в Колорадо. Периодично се поемат картофи. Налейте картофи в случай, че за дълго време няма утайки.

Сортовете от картофи трябва периодично да се променят, така че да няма дегенерация на сорта и да се поддържа високо и висококачествено събиране на реколтата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com