BgDaHan.com

Черно касис - непретенциозно растение в домашната градина

френско грозде

Много хора знаят стойността на плодовете от черно цвекло, защото не са само богат източник на витамин С, но също така и витамини В, Р и А, както и микроелементи като калий, фосфор и желязо. Черното касис се отнася до тези плодове, които могат да предотвратят рака и също така се считат за ефективни при сърдечно-съдовите заболявания.

Храсти касис расте почти всеки любител градинар, защото с подходящи храсти грижи осигуряват богата реколта, и целогодишен ще зарадва собствениците им плодове в продължение на много години. Засаждането на френско грозде е най-доброто в редиците в градините, защото то е склонно към сянка растение, но не и сянка-любов и това е много важно.

Най-добре расте черно касис на наклонените релефи - не повече от 5-10 градуса, но в долната си част или в средата. На височината на плодовете нямат време да растат и често са малки и дори нямат време да узреят. Но това не трябва да е кухини с формата на чинийки, защото в тях студеният въздух най-често се запазва.Касис доста неизискващ растителни и дори изпитват студове, без никакъв проблем, но все пак, ако районът е много тежка слана, а след това при зимни резници от касис по-добре да изолират окопаване земя. Черното френско грозде харесва свободната почва, така че от пролетта и лятото трябва да се проведе най-малко 5-7 разхлабване на почвата.

Растения резници през есента, а през пролетта те вече могат да дадат първите си плодове. Особено важно за хранителните вещества на касис, което увеличава добива на храсти, така че е много необходимо да се оплоди касис. Подрязването също е много важно за растежа на големи плодове. Тя може да се извърши както през есента, така и през пролетта.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com