BgDaHan.com

Това, което отличава отглеждането на ранни картофи от други сортове

Това, което отличава отглеждането на ранни картофи от други сортове

Отглеждането на ранни картофи на сайта ще бъде на разположение в началото на лятото, нова реколта на този зеленчук. Подготовка на засаждане трябва да започне от есента, и, на първо място, се определя от клас. В началото на преждевременно картофите "Тимо", "Ариел", "Ривиера" и др Картофите са най-ранните сортове могат да бъдат събрани в рамките на 40 - 60 дни по-рано - 60 -70 ..

Парцелът за ранни картофи трябва да бъде подготвен през есента. А именно, е необходимо да се правят органични торове и да се изкопае земята. Много важна роля при получаването на ранна култура е избора на място за картофената област, тя трябва да се намира на слънчева, добре проветрявана и сушена зона.Следващата стъпка е подготовката на посадъчен материал. За да се ускори времето на прибиране на реколтата, картофите трябва да покълнат. Има няколко начина: светлина покълване (покълнали грудки на слънцето, при температура от 12 до 15 градуса), обединените - клубени се поставят във влажна торфен мъх или дървени стърготини и въвеждат на светлина. Тези методи картофи покълнали средно 25-30 dney.Neposredstvenno преди засаждане, грудки се поставят в продължение на един час в разтвор на амониев нитрат и суперфосфат, след това се поръсва пепел.

Spring на земята за картофи направени хумус и минерални udobreniya.Dlya образуване на кореновата система е необходимо да се нагрее клубените, това растение трябва умерено топла почва или под специален филм. Картофените кълнове също трябва да бъдат защитени от замръзване.
В останалото, отглеждането на ранни картофи не се различава от по-късните сортове.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com