BgDaHan.com

Няколко прости начина за проектиране на вашата градинска ограда

След като сте построили вашата дача, има нужда да я защитите от нечестивите. И сега след изграждането на висока ограда от тухли, отвъд която няма да бъдете сигурни, ще започнете да наблюдавате, че в двора има само огромна мрачна ограда. И дори след като украсите градината с различни декоративни елементи, изгледът на оградата все още не се вписва в цялостната композиция. И какво трябва да направя? За това има подраздел на ландшафтен дизайн, като например декорация на градински огради.

Декор за градинска ограда

Градината ограда е неразделна част от всяка домашна територия. Процесът на декориране на градинската ограда (с прости думи - ограда) е много лесен и достъпен. Необходимо е само малко въображение и заобикалящи импровизирани средства. Така че нека да разгледаме няколко начина за украса на ограда, използвайки различни дизайнерски решения.

Метод номер 1 - За да маскирате оградата с катерене.

Градинска ограда, прикрита от растения

Градинска ограда, прикрита от растения

Градинска ограда, прикрита от растения

Градинска ограда, прикрита от растения

Вероятно един от най-лесните начини за маскиране на оградата е с помощта на растения. Има едногодишни и многогодишни катерене. Едногодишните растения включват бобови листа, сутрешна слава, сладък грах. На трайно - момичето момиче, катерене роза, клематис. Що се отнася до ежегодните растения, те са в състояние да се насековат и растат много бързо. Dargiastelmiapred. Не толкова бързо развиващи се многогодишни растения, а освен това за тях е необходимо да се правят специални опори, но затова изглеждат много по-ефективни. В резултат на това оградата, прикрита от катерачните растения, престава да изглежда тъжна и лесно се излива в градински декор.

Метод №2 - Засаждане на декоративни храсти в близост до оградата

Ограда украсена с декоративни храсти

Ограда украсена с декоративни храсти

Ограда украсена с декоративни храсти

Ограда украсена с декоративни храсти

Друг лесен начин да украсите оградата на градината е да засадите декоративни храсти до нея. С тази задача, черната боровинка, кучето роза, люлякът, японската дюля може перфектно да се справи. Можете също да редуват растенията един с друг, декорирайки оградата на градината още повече.

Метод номер 3 - Оптична илюзия

Оптична илюзия при декориране на ограда

Оптична илюзия при декориране на ограда

Тази опция за декориране на градинската ограда ще ви накара да забравите какво стои зад нея. За да направите оптична илюзия, трябва да имате достатъчно творческо мислене. Например, ако таксата на старата тухлена ограда, се приземи в зидария мъх празнина ще се превърне в смисъл на стара ограда, докато останалата част от оградата, направена от необработени камъни, поставете изкуствен поток, бавно тече надолу. Е, не е ли оптична илюзия?

Метод №4 - Творческа декорация на ограда от импровизирани средства

Креативна ограда декорация от импровизирани средства

Креативна ограда декорация от импровизирани средства

Този вариант на декорация на ограда е ясно различен от предишните, тъй като всички недостатъци не се крият (както бяхме свикнали), а напротив, се подчертава. Това е по-скоро като лудост, но изглежда много впечатляващо. Украсете стената може да бъде оцветено стъкло, черупки, дървени разфасовки и камъни.

Резултатът от декорирането на градинската ограда

След като видях всички тези начини за декориране на оградата, мисля, че една от идеите се появи в главата ви. Каквото и да дойде, знаете ли, вашата ограда със сигурност ще бъде уникална и явно по-добра от тухлена стена. Затова се вдъхновявайте и преминете към собствения си дизайн на градинската ограда!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com