BgDaHan.com

Цъфтящи годишни лозя за градината

Цъфтящи годишни лозя за градината

Цъфтящи годишни лозя за градината

Lianas може условно да се нарича всички растения, които са обединени от структурата на стъблото, не могат да се държат изправени. Това е много по-различно, понякога напълно за разлика от растения, изкачване, катерене или катерене, придържайки се към корените или пипала, тревисто, горски или храстовидно. Всички тези растения се нуждаят от подкрепа, без която просто няма да излязат. Благодарение на засаждат лози обогатени вертикална структура градина, както и разнообразие от подкрепа, за да помогне за постигането на невероятни декоративни ефекти. Най-популярни са трайни насаждения - клематис, момиче или рози. Но понякога се изчака, докато не достигнат желаната височина и ще изглежда добре не искат, и необходимостта от бързото запълване на свободните места, създаване на вертикални цветни петна, бързо създаване на екрани или екраниране стълбове с дори малки "постоянни" жителите в градината е често , И тогава идват в помощ на годишните лозя, различни много бързо растеж.В допълнение към факта, че годишните лиани позволяват бързото решаване на проблемите с декорирането, те откриват невероятна възможност всяка година да се променя външният вид на градината поради промяна във вертикалната структура. Като правило годишните катерещи растения цъфтят много по-обилно и непрекъснато от многогодишните си братя и цъфтежът им е много красив. Всички годишни пълзящи растения предпочитат слънчевите места и не са зимни твърди култури, те могат да растат както на открито, така и в контейнера, което само разширява възможностите за тяхното използване в ландшафтния дизайн. Те се засаждат в почвата веднага щом заплахата от късна слана изчезне, обикновено от разсад.

Класически годишни лозя - изобилно покрити с наситени зелени листа зелен фасул, натурциум със своите докосващи ярки кръгли листа и много жълто-оранжево-червени цветя и не по-малко светло декоративна тиква с огромни листа и не по-малко големи оранжеви цветя. Но списъкът на тези растения "баба" растения не са изчерпани. Да се ​​запознаем с най-добрите представители на годишните лиани по-близо.

До 5 метра дължина може да достигне lagenariya, което изненадващо бързо покрива дори големи празни равнини. Нейните петоъгълни гофрирани листа, големи кремави единични цветя, дълги плодове като краставица, но да нарасне до 2 метра, превръщайки го в един от най-декоративни от годишните лозя. Плодовете от lagenarii могат да се използват като ястия след изсушаване. Lagenariya обича ярко слънце, плодородна почва, редовно поливане.

До 7 квадратни метра площ за невероятно кратък период може да покрие само едно растение - cricoid ехиноцистит. Ярки glubokolopastnye desyatisantimetrovyh листа, ароматни съцветия от малки цветя с кремав цвят и големи плодове на този удивителен лозя ще бъдат истинска украса на градината. Той е непретенциозен, неизискващ да почва, устойчиви на суша, поливане е необходимо само в горещо лято, докато все още еднакво успешно расте и цъфти непрекъснато (лятото и есента) и на слънце и на сянка.

елегантен ранг ароматно - Това е елегантно тревисто растение с цветя на дълги стъбла, събрани в свободна четка и излъчващ нежен аромат. Още е известно като сладък грах. Той предпочита да расте на слънчеви места, а сред многото разнообразие може да се открие необикновен цвят и височина.

Съцветия - букети от тръбни цветя моето острие, допълнена от зелени листа с ярко виолетови вени, удиви въображението. Това невероятно растение цъфти през цялото лято до слана, представяйки възможността да наблюдавате смяната на цветовете от червено до оранжево, жълто, после кремаво и бяло. Мината расте само на пясъчни, добре пропускливи почви при умерено поливане и ярко осветление.
хидрофилни риба тон с големите си единични цветя с контрастиращ черен център на бяло, кремаво, жълто или почти оранжево, може да се похвали с не по-малко от дълъг цъфтеж. Красивата зеленина превръща тази лоза в една от най-великолепните, въпреки факта, че рядко надвишава 2 метра височина. С добра почва, която не задържа влагата, тя може да расте на слънце и на сянка (но не и в разцъфналите места).

Една от най-красивите лозя - Долихос обикновен. Тази красота преплитат подкрепа до 4 метра височина с лилав стъбла и големи, пернат, трилистни необичайни червеникаво-лилаво листа от средата на лятото до замръзване, а също украсени с пискюли и стърчащи от пеперудоцветен, розово-лилави цветя. Расте най-добре на ярко слънце (южната страна), той оцелява само в плодородна и леки почви, се нуждае от постоянна окопаване в близост до сондажа. Задължително редовно поливане е задължително.

Visloplodnik - невероятно, се е вкопчил в подкрепа на антени лозата три метра оставя с декоративни съцветия и дълги четки (15 см) на ярко жълто, оранжево или червено тубулна цветя. Цъфти от началото на лятото до първите слани през есента, но се нуждае от ярка светлина, изцедени и много плодородна почва, изобилие от напояване и сложни торове.

Луф (Лофа) с основен pyatilopastnye наситен-зелени листа, плодове сладък оребрена до 50 см дължина и pyatisantimetrovym жълти цветя представлява отлична алтернатива на класически тиква. За целулоза плодове, които след изсушаване, може да се използва като кърпа, израснал голям, трябва да се намали поливането след обвързване. Той предпочита слънчевите зони.

От юни до слана, слънцето-любяща сутрин слава flaunts в градината, обичат обилно поливане, разхлабени почви и способни на самосемение. Най-популярни - сутрин славна лилава - има тънка стъбло, сърцевидни големи листа от тъмнозелен цвят и фуниевидни големи цветя от много различни цветове и фризе. Ipomea the Blue има по-големи фуниевидни бледосини цветя и сутрешна слава - отворени листа и малки червеникави съцветия, подобно на рубин.

Азарина катерене - един от най-високите (до 3,5 метра) и мощни лозя. Това растение е изключително термофилно, през пролетта, до края на май, то е защитено. Красивите големи тръбни цветя идват в много различни цветове - от бяло до виолетово. Непрекъснатото цъфтене продължава цялото лято и началото на септември. Азаринът расте добре в полусферата или в яркото слънце, от източната или северната страна на къщата. Харесва редовното поливане и горната превръзка, необичайна за почвите.

Adlumiya spongy - това е един от най-бързо растящите лиани. Всъщност, това е биенале, но като лиана се проявява само в една, втората година. През първата година след кацането, adlumia е тревиста декоративна храст с голяма розетка и много красива широка пъстър зеленина. Следващата година директно от почвата произвеждат многобройни, гъсто изпръскани издънки, които с дръжки на листата здраво се придържат към носача и независимо се издигат на височина 4 метра. Съцветия от тръбни цветя под формата на дълги четки красиво увиснали. Adlumiya расте най-добре в penumbra, той се нуждае от редовно чести поливане и хранене.

Kobei катерене Всъщност това е целогодишен, но поради невъзможността му да се отглежда само като годишна лоза. Има красиви листа и уникални големи цветя под формата на звънец с сладък аромат на мед. Цветът на цветята варира през сезона от бледо листа до синьо, люляк, червен люляк. Цъфтеж е Кобе от юли до слана, след което коренището му е изкопано и оставено в пота за зимата в стая без замръзване. Тя обожава яркото слънце, не толерира течения, расте само в светли и много плодородни почви, се нуждае от редовно поливане с горни дресинг.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com