BgDaHan.com

Отглеждане на дини в предградията

Сега, благодарение на усилията на животновъдите, местообитанието на диня е преместена далеч на север, така че можете успешно да отглеждате дини в предградията на вашия сайт.

Отглеждане на дини в предградията

Динята изисква температурни и овлажняващи, поради което за нормалното й развитие е необходимо да се създадат определени условия.

Семената от тази култура могат да поникнат при температура от + 17 ° С, но за добър растеж на културата нощната температура трябва да бъде една и съща, температурата на денная + 25 градуса. Дините обичат горещия климат, но прекомерната влажност може да провокира развитието на различни заболявания, а оптималната влажност е 70% HB.

Отглеждане на диня в предградията, трябва да изберете сортове с минимален вегетационен период. Не правете своя избор в полза на сортовете, които имат големи плодове - в района на Москва те просто не са узрели. Както казват опитни производители на пъпеши, най-добрите сортове за този регион са: "Московски регион Чарлстън", "Кримстар", "Подарък на север" и др.

Засаждане на дини в предградиятаПреди засаждането на семената в саксиите, те са предварително накиснати преди пиърсинг - се препоръчва да се отглеждат дини в тези условия с помощта на разсад. Семената трябва да бъдат засадени в саксии през второто десетилетие на април. За отглеждане на разсад, използвайте топла стая или оранжерия. През първия вегетационен период, докато издънките се появят на повърхността на почвата, стаята се държи при температура 28-30 градуса. След това температурата се понижава до 20-23.

През целия период на отглеждане на разсад, растенията се хранят два пъти, като се използват сложни торове, предназначени специално за тези култури. Поставете дини в саксиите, уверете се, че листовете им не докосват. Когато се формират три листа на растенията, те могат да бъдат засадени на открито. Една седмица преди това растенията трябва да бъдат закалени, като температурата се понижи до +17 градуса.

Отглеждане на различни разновидности на дини в предградията

Дините са чувствителни към температурните промени, те обичат топлината, така че засаждането на тези култури в незащитени почви трябва да се направи в края на май, но преди това трябва да се запознаете с дългосрочната прогноза за времето. При значително охлаждане по време на засаждането на посадъчния материал над дини, хлебарките са направени от лоза, покрита с филм.

Много производители на камиони в района на Москва използват оранжерия с височина 2 метра при отглеждане на дини. Във филмовите заслони основната грижа за културите е да се вентилират, ако температурата се повиши над 30 градуса. Когато почвата е изсушена, дините се напояват с топла вода, понякога напояването се комбинира с горната превръзка. За приготвяне на хранене използвайте амониев нитрат, разреден във вода.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com