BgDaHan.com

Лиана в градината: изберете непретенциозни растения

Akebia quinary (Akebia quinata)

описание

Ууди лиана със слабо навити стъбла. В централната част на Русия широколистна потенциално полу-вечнозелени. Листата са с дължина 10-20 см. В средната лента тя не цъфти. В южните райони - цъфти през май. Цветовете са ароматни, женски - do3 диаметър SMV, мъжки -okolo1,5 видите Плодовете са едри, лилаво ..

условия

Необходима е силна подкрепа, например в пергола и в жартиера. Отглеждат се на слънчев топъл кръг, по-специално близо до южната стена на къщата. Почвата е пясъчна глинеста почва, плодородна.

грижа

За по-надеждно съхранение е по-добре да стреляте за зимата и да покриете с лапник. Поливане в суша.

използването на

Листата е много декоративна и оригинална. За декорация на стени, перголи. Изглежда добре на самостоятелен щанд.

Една от задачите на родителите е да идентифицират и да изградят талант в детето. Необходимо е да накараме детето да изучава околната среда и да събуди в него определени способности. За да помогне на родителите, голяма роля в този процес заема центърът за ранно развитие на децата Одеса. Той помага на децата в познаването на света с помощта на специален метод и правилния подход.

Aconite къдрава (Aconitum volubile)

самакитка ликвидация

описание

Почвена многогодишна лиана с къдрава стъбло и малки клубени. Оставя се до 15 см. Цъфти в края на юли - август. Цветя с дължина 3,5-4 см. Семената узряват през октомври.

условияПодпори с голяма мрежа, метална решетка. Може да разчита на храсти или големи трайни насаждения. За предпочитане е слънчева или полу-сенчеста зона. Въпреки че може да издържи на доста силно засенчване, но цъфти по-лошо. Почвата е обикновена градина, за предпочитане плодородна.

грижа

Поливане в суша. Харди.

използването на

Заводът е безформен, много разпространен, лесно напуска опората и патиците. Подходящ за отглеждане сред храсти в сенчести градини, в естествен стил, големи цветни лехи, по протежение на подпорни стени.

Актнидията е аргумент или остър (Actinidia arguta)

Аргументът на Актинидия

описание

Двуезична дървесна широколистна лиана с леко извити издънки. Листата са с дължина около 15 см. Цъфти в началото на юни. Цветя с диаметър до 2 см. Плодове 2-3 см дълги, узряват през септември.

условия

Поддръжката ще бъде много силна, метална. Той може да побере около добро дърво, на която да се изкачи Actinidia. Необходима е лека сянка. Пролет листа бие повтарящи студове, които могат да предпазват от засаждане на дърветата, в хранително-Duva място извън. За почвата е ниска, но вирее най-добре върху плодородна.

грижа

Младите растения може да се нуждаят от вода в суша.

използването на

Силно и тежко растение с възрастта. Отглеждани на отделни печки, перголи като плодове и в градини в естествен стил. Плодовете са годни за консумация след пълно узряване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com