BgDaHan.com

Кога и как да пръскате плодови дървета: съвети за градинари

Култивирането на здравословна и пълноценна градина не е лесна задача, тъй като всяко дърво изисква правилна грижа и лечение. Много е важно да се пръскате дървета

правилно подбрани средства. Също така е важно да изберете подходящия период за това.

Средства, които се използват за обработка на овощни дървета

Има голям брой инструменти, които могат да се използват за отглеждане на дървета в градината. Това могат да бъдат специални инструменти, закупени в магазина, могат да бъдат направени със собствени ръце.

Има голям брой средства, чрез които можете да отглеждате дървета в градината

Има голям брой средства, чрез които можете да отглеждате дървета в градината

Най-често използваните средства са:

Меден витриол. Често се използва за унищожаване на заболявания като болки, зацапване, брашнеста мана и много гнилотични заболявания. Използването на такъв инструмент е възможно през цялата година. За да се контролират вредителите до меден сулфат, се добавят вармирани варовици. Пригответе тази смес в съотношение 1: 1. Цветът на получената смес трябва да бъде син.

Желязо vitriol. Такъв инструмент се използва за пръскане на череши, ябълкови дървета и сливи. Действието на железен витрий се различава от медния сулфат, тъй като има свойството да насища растенията с желязо, което допринася за тяхното пълно разрастване. Важно е да отбележите, че не можете да използвате този инструмент повече от два пъти в един сезон.

Наркотикът DNOC. Това лекарство е много токсично, така че използването му не винаги е възможно. Наркотикът е много ефективен при борбата с много заболявания и вредители. Когато работите с него, трябва да използвате работно облекло, защото ако го получите на всяка част от кожата, можете да получите силно токсично отравяне.

Карбамид. Този инструмент се използва много често. И това не е изненадващо, защото с него можете да се отървете не само от много болести, но и да изгорите голям брой вредители. Също така уреята се използва като тор, защото насища растението с голямо количество азот.

Биологични препарати. Този инструмент придобива популярност с течение на времето. Важно предимство пред другите агенти е, че когато се използва растението не се повреди и изгаря. Но биопрепаратите могат да се използват само за превантивни цели. В процеса на борба с съществуващите вредители, това средство за защита е неактивно.

Има много инструменти за обработка на плодови дървета, които ги предпазват от появата на болести и вредители.

Обработка през пролетния период

Първото пръскане на овощни дървета се извършва през март

Първото пръскане на овощни дървета се извършва през март

Първото пръскане на плодни дървета се извършва през март, след като снега, а температурата на въздуха се повишава до 5 ° С.

Много опитни градинари препоръчват пръскане в началото на март и в края на март, тъй като по това време всички вредители започват да се събуждат. Когато пръскате, важно е да не забравяте, че растенията започват да се събуждат с вредители, така че никога не трябва да използвате прекалено концентрирани вещества, защото младите листа могат да бъдат повредени.

Преди обработката е необходимо да премахнете всички листа и клони от миналата година, които могат да скрият вредителите, които са презимували там. В случай, че дървото е твърде старо, тогава е необходимо да премахнете старата кора и мъх от него. За да направите това, използвайте скрепер, изработен от метал. На места, където са се образували пукнатини, можете да използвате и метална четка.

След свършената работа, можете да направите директно пръскане на растенията.

Дърветата се напръскват отново през април. Точното време на този процес зависи от началото на цъфтежа. Това се отнася главно за ябълковите и крушовите дървета. За да се извърши пръскане по това време, не е нужно да изчиствате дърветата от кората, тъй като това третиране защитава специално съцветието.

За да разпръснете съцветия, трябва да направите решение с малка концентрация, за да не ги повредите.

Крайното пролетно третиране се провежда през май. За това се използва разтвор със същата концентрация, каквато е през април.

За да се избегнат всякакви проблеми, е необходимо да се направи лечение сутрин или вечер, защото по това време вятърът отсъства. Също така си струва да се запознаете с прогнозата за времето, защото ако започне да вали, тогава всички усилия ще бъдат напразни.

През пролетта дървото се пръска три пъти

През пролетта дървото се пръска три пъти

През пролетта дърво той се напръсква три пъти и концентрацията на разтвора трябва да се контролира стриктно, тъй като здравето на всяко растение зависи от това.

Обработка през есенния периодЗа да направите пръскане на дърветата през есента, трябва също така да премахнете мъртвата кора.

Направете това задължително във влажно време. Също така, почистването трябва да се извършва само ръчно, без да се използват инструменти, тъй като самото дърво може да бъде повредено. Ако е необходимо, можете да използвате инструмент, изработен от пластмаса.

Ако има някакви повреди, трябва да използвате специален бар за работа в градината.

Пръскането се извършва винаги при сухо и безветрено състояние. Желателно е спрей с азот.

След пръскането, дървото може да бъде омазано. Това се прави, за да се предпази растението от температурни промени, слънчево изгаряне, увреждане на гъби, бактерии и гризачи.

Не можете да промивате дърветата, които току-що са се приземили, тъй като промиването не позволява нормалното им развитие.

През есента овощните дървета се напръскват с азот и също се омазняват.

Предотвратяване на гъбични заболявания

Най-опасните заболявания на плодовите дървета са гъбите. Причиняващият агент на гъбата прекарва зимата върху сухата листа, постепенно образувайки спори. В случай че броят на спорите стане многобройни, те са прикрепени към дърветата и вече там започват да се развиват и развиват.

Ако плодовете започват да се напукват и оцветяват, тогава това е основният знак на гъбичките

Ако плодовете започват да се напукват и оцветяват, тогава това е основният знак на гъбичките

Ако плодовете започват да се напукват и оцветяват, това е основният знак гъба. За борба с това заболяване, почвата и растението се напръскват с лекарство, наречено нитрофен.

Най-опасното е появата на багажника от кафяво-виолетови петна. Те също стават леко депресирани в багажника. За борба с такава гъбичка е необходимо да се напръскате с помощта на фино диспергирана пръскачка. Така че веществото ще бъде по-силно способно да поеме в кората и да неутрализира инфекцията.

Гъбичните заболявания задължително трябва да бъдат лекувани, защото в много кратко време те могат да доведат до смъртта на дърветата.

Подготовка на средства за обработка на плодови дървета със собствени ръце

Има инструменти за пръскане на дървета, които можете да готвите със собствените си ръце.

Приготвянето на първия вариант включва 700 грама мазнина, която се излива във водата в обем от 10 литра. Тази смес трябва да остане известно време. Най-добре за няколко дни.

Полученото решение трябва да обработва дърветата няколко пъти

Полученото решение трябва да обработва дърветата няколко пъти

След изтичането на този период сместа трябва да се вари за половин час. След това сместа се филтрира през сито. След това можете да добавите около 10 литра чиста вода.

Полученото решение трябва да обработва дърветата няколко пъти.

За да подготвите следващата рецепта, която трябва да предприемете пипер шушулки в размер на един килограм, които трябва да бъдат напълнени с вода в размер на десет литра. След това оставете за период от не по-малко от два дни.

След това се вари в продължение на един час. След това, отново, настоявайте за няколко дни. Полученият продукт се излива в бутилки и се затваря плътно с капаци. Възможно е да използвате това средство само през първия сезон.

В 10 литра вещество трябва да добавите пералня сапун в размер на 80 грама.

Докато гледате видеоклипа, ще научите за пръскането на дървета през пролетта.

За да могат дърветата да растат и да се развиват правилно, е необходимо да се обработват правилно в подходящо време чрез правилно избрани средства. Също така е много важно да не пропуснете подходящото време за обработка. Всичко това е обещание за здрави и пълноценни растения.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com