BgDaHan.com

Koreopsis - ярък многогодишен

Koreopsis - ярък многогодишен

Koreopsis - ярък многогодишенСъдържание

Bright цъфтежа жълтичка пребоядисване алея на слънчево жълто или червено-кафяво, цветята толкова много, че те да образуват непрекъсната златен място, почти напълно прикриване зеленина. Жълтичка неизискващ цъфтящо растение, устойчиво на резки промени в температурата на топлина към студ и се понася добре прах замърсен въздух или газ, така че цветята често са отглеждани на града легла и в цветни лехи по пътища и бордюра.

Родът Coreopsis принадлежи към семейството на астрономи и включва повече от 100 вида многогодишни и едногодишни тревисти растения, които се отглеждат в природата от Северна до Южна Америка. В цветарството се използват само около 10 вида коридопи, някои се отглеждат като многогодишни цветя, други се отглеждат като едногодишни. В жълтичка ярко жълти цветове или съцветия кошници, те изглеждат като маргаритки с широки листа (дребни лъчеви цветя), са ярко червено или кафяво червено, понякога с червеникаво-кафяв център или джанта. Съцветия на коша се формират върху върховете на леторастите на разклонението. След цъфтежа, обикновено през септември, зрели семена, подобни по форма на бъгове, така че това растение, и призова в превода от "КОРИС" латински означава "бъг" и "OPSIS" - ". Гледания"

Многогодишни кореопсихии

Многогодишните видове от рода Koreopysis са търсени. Жълтичка Grandiflora (С Grandiflora), е мощен билка до 1 метър с копиевиден листа нарязва на листа, вариращи главно от долната част на растението. На върха на дългите тънки стъбла се формират много големи съцветия - кошници с диаметър до 6-8 см жълт или златист цвят. Нови сортове жълтичка Grandiflora се различават от по-компактен размер, височина от 50 сантиметра. Например, Ранно Sunrise клас достига височина от 45 см, неговата полу-двойно Съцветието злато. Буйни хавлиени съцветия сорт Sutting Gold, и разнообразието Gold Star листенца леко усукани, така че формата на звезда съцветия. Цъфтежът на кореопоса с големи цветове започва през юли и продължава до септември

По-рядко се срещат в нашата цветни лехи жълтичка lanceolata (В. lanceolata) копиевиден листа с удължени форми, които не са разделени на острието, в завода за почивка, подобно на предишния изглед. Жълтичка lantsetolistnogo често се отглежда като на всеки две години или три години завод, тъй като растението е необходимо често разсаждане, и по-студени зими може да vymerznut. Това е най-лесно да се отглеждат като ежегодно цвете, когато семена за зимата или ранна пролет лесно растат. Въпреки това, след цъфтежа, растението може да даде самозасяване и да се държи като плевел. Жълтичка разцвет lantsetolistnogo в началото на лятото до есента пъпки се формират, но в горещо и сухо време на цъфтежа жълтичка може да бъде завършена по-рано.

Най-често производителите на цветя избират ниски сортове с компактни храсти и прости съцветия с назъбени венчелистчета с ярък жълт цвят и кафяв център.

Многогодишните коропеи (C. verficillata) привличат цветни производители на цветя не само с елегантни цветя, но и с красива зелена листа. Това стабилно многогодишно цвете цъфти през лятото за около два месеца. Съцветия, големи до 6 см в диаметър, са със златист цвят или с червено-кафяв център.

Тя не е подобна на всички предишни видове корейски рози (C. rosea). Тази многогодишна с височина от 30 до 60 см има розов цвят на маргинални лигатурни цветове в съцветието, цветята му са като малки розови маргаритки с жълт център, чийто размер е до 2 см в диаметър. Листата са тесни и дълги, почти като тези на треви, което дава на растението външен вид на работа. Тъй като в природата този вид диворастяс расте в крайбрежните райони, растението предпочита по-влажните почви, отколкото други ядрени гъби, но с добри дрениращи свойства.

Годишни за Coreopsis

Човек не може да пренебрегва ежегодния вид житопсис. Годишното оцветяване на коридорите (C. tinctoria), в зависимост от сорта, достига височина от 30 до 100 см. В долната част на растението има листа с тънки филизи, покрити с листа. Листата се отрязват с цвят на тъмно зелено. Съцветия на кошница с диаметър до 3,5 см имат жълт, оранжев или червеникавокафяв цвят, има двуцветни сортове с тъмно кафяв или червен център. Цъфти една година кореопис от средата на юни до септември. Лесно се разпространява чрез семена, когато се засяват директно в почвата в началото на пролетта.

Цветята на язовира са подобни на малки слънца, така че те да блестят ярко в градината, да им разпределят открити слънчеви зони с хлабава светлина. Жълтичка разцвет добре на умерено плодородна земя, земята постно преди засаждане или засяване, правят комплекс минерален тор за цъфтящи растения, а в съблекалнята трябва само висок клас.

Възпроизвеждане на Coreopsis

Размножаване на coreopsis по-често чрез сеитба на семена, която се извършва незабавно в почвата в началото на пролетта. За да се получи по-ранно цъфтене, сеитбата се извършва в началото на пролетта за разсад в кутии или оранжерии. Засадете растенията на леглото на разстояние от 20-30 см, когато се засяват леторастите, тъй като уплътняването на растенията намалява качеството на съцветия и техния брой.

Грижа за кореопсиса

Грижа за цветята е в плевене, умерено поливане в сушата и премахване на обезцветени кошници, което ще удължи цъфтежа на растенията.

Многогодишните кореописи могат да се умножават през пролетта, като се раздели храсталака. През есента, след студ, на парче земя на растенията се нарязва, почвата е mulched с хумус или покрити със сухи листа.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com