BgDaHan.com

Сортове ябълкови дървета за сибир

За отглеждането на ябълкови дървета в Сибир, сортове с повишена зимна твърдост са необходими, ние ще разгледаме някои популярни сортове.

Видове ябълкови дървета за Сибир

баян

Сортът се появява в началото на 80-те години на 20-ти век, като пресича сорта Горно Алтай с оттока Altai Purple. Средното тегло на ябълките е в рамките на 90 грама, максимумът достига 150 грама. Дегустаторите определиха вкуса на плода, равен на 4,7 точки.

Ябълките имат кръгла форма, имат малко ребра, цветът на плода е златист с малки лилави ивици. Плодът на плода е груб и гладък, ябълковото ядро ​​е кремообразно сочно с леко изразен аромат. Реколтата от ябълки узрява в началото на септември, съхранява се за около 120 дни.

Голямо разнообразие от ябълки за Сибир, защото толерира зимуването добре, по време на наблюдения при тежки зими замразяването му е 1,5 пункта. Парша Баян практически не е изумен. Първата реколта може да бъде получена четири години след засаждането на ябълкови насаждения в земята.

Разнообразие от ябълки Bayan

Дървото има средни размери, височината му достига 4 метра. Короната е направена под формата на метла, рядко, диаметърът достига 3,5 метра.

Tolunay

Родителските форми на Толуна са Пепинка Алтай, Пепин шафран, Welsey Belfler на китайците.

Средното тегло на ябълките е 78 грама, въпреки че някои екземпляри достигат 130 грама. Плодовете имат пресечена конусовидна форма със слабо дъно, цветът е златисто жълто с бургундски ленти. Пулпът е нежен и сочен кремав цвят, има сладък и кисел вкус и изразен аромат. Дегустационна оценка от 4.8 точки. Реколтата се получава в края на лятото, ябълките се съхраняват за месец и половина.

Зимна издържливост Толуния е доста висока, въпреки че се смята за средна за зимата на Сибир. Разнообразието добре устоява на брадата, плода за 5 години. Дървото има компактна заоблена форма на короната. Плътността на клоните е средна.Асортимент от ябълки Толунай

Планински синапс

Плодово разнообразие с устойчивост на износване и добра зимна твърдост. Дърветата имат средна височина. Короната на дървото е кръгла, клоните са редки.

Плодовете са цилиндрични с малко ребра, масата им достига 170 грама, средната - 97 грама. Цветът на ябълките е златист - целулозата е бяла, различава се средна плътност, сочност. Според оценката на дегустацията плодовете на сорта са били с 4,7 точки. Реколта започва да се събира в края на септември, ябълките продължават до началото на април.

Грозде от ябълки

Сувенир от Алтай

Една от най-известните разновидности на ябълкови дървета за Сибир - сувенир от Altai има средна зимна издържливост, се отличава с кратък период на развитие до първата реколта. Коремът засяга само листата на дървото и след това през дъждовния сезон. Средното тегло на плодовете е 65 грама, те имат планарна форма. Цветът на ябълките е жълт - сочната каша е фина зърна, има добър сладко-кисел вкус и отличен аромат. Плодовете узряват в началото на есента, с подходящо съхранение, което може да лежи до януари.

Разнообразие от ябълки Сувенир от Алтай

Surhuray

Сортът има добър показател за зимната издръжливост, бързо нараства и има висока устойчивост срещу действието на брадата. Височината на ябълковото дърво варира до 3,5 метра. При плодните растения Surkhurai навлиза след 4 години растеж. Реколтата узрява в средата на август. Това е един от най-добрите сортове ябълки за Сибир.

Плодовете са кръгли с маса от 56 до 100 грама. Повърхността е груба, блестяща, има жълт златист цвят, пропити с пурпурни ленти. Пулпата от ябълки е кремообразна, сочна, има кисел сладък вкус и слаб аромат. Плодовете се съхраняват не повече от месец.

Разбира се, това не е пълен списък, но по наше мнение сме избрали доказаните и най-добри сортове за отглеждане в Сибир. Също така препоръчваме да прочетете за сортовете на ябълките за региона на Москва и техните характеристики.

Разнообразие от ябълки Surkhurai

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com