BgDaHan.com

Aconite - полезни свойства

Aconite - полезни свойства

Aconite - полезни свойства

Aconite (борец, синя пеперуда, volkoboy, лумбаго, Коренът Issyk-Kul) е една от най-отровните растения. Принадлежи към семейството на краставици. В дивата природа се среща в европейската част на Русия, в южната част на Сибир и в Далечния изток, в планините на Централна Азия. Поради необичайните цветя, тя често се отглежда като декоративно растение.

Според отровния си ефект отровата на аконит се сравнява с известната отрова Kurare - 1/5 милиграм е достатъчно, за да причини тежко отравяне. Дори миризмата на аконит е дори отровна.

Токсичните свойства се свързват с наличието в корена и незрелите семена на алкалоиди, основният от които е аонитин. Коренът на аконита чрез миризмата му напомня миризмата на хрян. В съвременната медицина се използва много тясно, главно като част от хомеопатичните лекарства.

Признаци на отравяне с отрова са: обща слабост, гадене, замайване, изтръпване на езика, потъмняване на очите, внезапно разширяване на зениците, крайниците спазми, нарушения в цветното зрение, болки в сърцето, аритмия. Смъртта идва от спиране на дишането.

Първа помощ: стомашна промивка разтвор на танин или приемане на активен въглен (5 - 10 таблетки), стомашна промивка 0.1% разтвор на калиев перманганат, получаването на големи количества от бита яйчен белтък, прекомерното пиене (горещ чай и кафе), затопляне нагреватели.При първия признак на отравяне с аконит трябва незабавно да се консултирате с лекар.

Традиционната медицина, въпреки токсичните свойства на аконита, намира приложение. В Китай и в Тибет се счита за едно от първите средства за лечение на редица заболявания.

Самакитка се използва: диабет, белодробна туберкулоза, импотентност, меланома, конвулсии, анемия, дифтерия, псориазис, стомашни язви, гастрит, цистит, подагра, ревматизъм, остеохондроза, артрит, мигрена, депресия, невроза, атеросклероза, хипертензия, ангина пекторис. И накрая, някои лечители твърдят, че отрова може да лекува рак.

За медицински цели подгответе Aconite: 10 g суха билки Aconite налейте 100 грама медикаментозен алкохол и настоявайте на тъмно място в продължение на 7 дни.

Aconite tincture се приема по два начина:

  1. 10 последователни дни от 2 капки тинктура на 1 супена лъжица. вода 5 пъти на ден. Курсът трябва да се повтори след 2 месеца.
  2. 40 дни, за да вземете тинктурата, като всеки ден добавите една капка (1 ден - 1 капка, 2 дни - 2 капки, 3 дни - 3 капки и т.н.). След това в обратен ред - 41 дни 39 капки, 42 дни - 38 капки, 43 дни - 37 капки и т.н.

Нарушаването на посоката на увеличаване на броя на капките или честотата на приемане е строго забранено. Представената рецепта за аконитно лечение е народно лекарство и официалната медицина не се подкрепя, поради което се прилага, всички рискове, свързани с това, поемате. Човек винаги трябва да помни, че аконитът е отрова.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com