BgDaHan.com

Ябълки Golden delishes - ябълков сорт

Зимно разнообразие от ябълки Golden Delicious е избрано от случаен разсад от развъдчици от САЩ. В резултат на многобройни тестове беше установено, че дървото има добра устойчивост към болести и вредители, не се страхува от суша и значително понижаване на температурата.

 Ябълките Golden Delicious

Плодовете са добър вкус, а количеството на реколтата от всяко дърво може да достигне 80 килограма. Дълго време сортът е бил основен в градините на Европа, а сега е разширил своето местообитание на територията на страните от ОНД и южните райони на Русия.

Характеристики на

Дърво със средна височина и гъста корона. В младите растения, тя има конусовидна форма, короните се закръгляват в дърветата. В резултат на трайни реколти, под тежестта на плода, скелетът на културата става плач. Основните клонове имат остър ъгъл по отношение на багажника. Плодове от смесен тип, основната култура се формира на едногодишни и двугодишни леторасти.

Заснема светлокафяво, леко поглъщащо. Листата имат широко овална форма, имат малък леко изпъкнал връх и леко вълнообразни ръбове. Израстването е слабо яркозелено, листото е блестящо с гладка повърхност. Съцветия със среден размер, направени под формата на бяла чиния с едва забележими розови нюанси и дълги петлици.

Плодовете на Golden Delicious са със среден размер, кръгли конични, с тегло около 140 грама. Кожата е златиста или жълта, с лека грапавост. Неравномерни повърхности на ябълки са дадени корк формации под формата на удари и точки, понякога корк покритие може да заема голяма част от плода.Плодове от ябълков сорт Golden Delicious

Свойствата на целулозата, както и нейният цвят, зависят от етапа на зреене. При прибиране на плодове, трохата има добра плътност на зеленикав цвят. След дълготрайно съхранение, плодът придобива кремаво нюанс върху рязането, приятният десерт вкус.

Времето за събиране на ябълки Golden Delicious е последното десетилетие на септември. Ябълките се съхраняват до средата на пролетта без загуба на вкус и търговски качества. Когато се съхраняват в сутерени и други помещения с ниска влажност, плодовете са леко изсъхнали, но това не влияе на вкуса и количеството сокове в ябълките. Плодовете могат да се използват за преработка на пастили, сокове, компоти, от които можете да вкарате желето или да го обработите за мармалад.

Плодовете на дърветата започват с втората година от живота на ново място. През първите години на растителност на плодовете на едно дърво се формира много, по-нататъшното образуване на реколта, след 7 години зависи от метеорологичните условия.

Златни вкусни

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com