BgDaHan.com

Черна слива

Черна сливаЧервената слива е станала известна от началото на 20-ти век, родителските форми на този сорт остават неизвестни.

Дървото на черната слива е силно и има овална средно разклонена корона с рядки листа. Treetops тесен, закръглена корона широка основа, заоблени, с диаметър слива багажника достига 18 santimetrov.Kora дърво гладка, светло сив цвят, има редки lenticels. Скелетните клони са големи, простиращи се от багажника при тъп ъгъл (40-60 градуса). Кората на клоните има същия цвят като кората на багажника.

По време на вегетационния период дървото образува малко нарастване на годишните клонове. Обикновено тяхната дължина е 20-30 сантиметра при 4-6 милиметра дебелина. Годишните издънки са прави, рядко леко извити, те са зелени в сенчести области на короната и тъмно кафяви в слънчеви райони.

Листата на черно сливово дърво са малки, закръглени в тъмно зелен цвят. Цветни пъпки имат конична форма, на върха заострен, тяхната дължина 5 мм в диаметър - 3. Тези пъпки, разположени на клонки или издънки на различна възраст. Растежът (годишен) расте със средни размери и различни форми. лист за запис е дебел, гофриран, зелен с долна част има кафяв мъх централните вени. Дръжката е малка, с дължина около 1,5 сантиметра с дебелина 2 милиметра, пурпурно.Цветята са равномерно разпределени в дървото. Королата на цветето е плоска, средният диаметър е 2,5 сантиметра. Венчелистчетата от цветя са обратни, дължината е в сантиметър, ширината е половината от дължината. Цветът на цветята е бял, венчелистчетата са слабо затворени. В средата на цветето е разположена двойка брой тичинки - от 24 до 28 парчета, тяхната дължина е см, всеки от които има преден кътник прашник жълто.

Плодовете на черна слива са закръглени или кръгли удължени, тъмносини на цвят. Тяхната маса варира от 4 до 6 грама. Горната част на слива е закръглена, има малка кухина. В плода се забелязва шев под формата на тясна тъмна ивица. Плътта на плода е гъста и груба, тя се вписва плътно в плътта. Самата плът е зелена с жълтеникав оттенък, сладка и сочна, добре отделена от голяма плоска кост. Плодовете се използват за промишлена преработка (сушени сини сливи) и консумация в прясна форма.

Разглежданият сорт принадлежи към средата на късния период на узряване на плодовете, той е самоплоден, има добри реколти. Зимната устойчивост на дърветата е висока, както и устойчивостта на големи дрениращи заболявания.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com