BgDaHan.com

Правила за избор на парник

Правила за избор на парник

Оранжерията е специална структура, предназначена за отглеждане на различни градински култури. Оранжерии позволяват на човек да се съберат няколко култури на плодове и зеленчуци в един сезон, и ако е необходимо, и в изпълнение на някои творби (подгряващо устройство, вентилация и специално осветление), могат да получат желаните резултати и през цялата година. В днешно време, можете да си купите в магазина готови оранжерията, той поръчва на необходимата размера и структурата или да го направите сами.

Преди засаждането не забравяйте за оранжерията на устройството. Купи си готов на парникови или да го направите сами, във всеки случай, трябва да знаете няколко правила, чрез които се нуждаете, за да избера най-подходящия модел за вашия обработваема земя.

Няколко правила при избора на оранжерия:

Първо трябва да разберете за каква цел имате нужда от оранжерия. За отглеждане на посадъчен материал, зеленчуци, патладжани, чушки, дини или домати. За разсад или зеленина се нуждаете от малка оранжерия, а за отглеждане на зеленчуци и плодове, оранжерията трябва да е неподвижна и много по-голяма.

След това трябва да решите кои сортове ще отглеждате в оранжерията. Това е необходимо, за да се избере оранжерията с необходимите размери и по-специално необходимата височина. В крайна сметка, има разлика, че да растат в парник - черен пипер и патладжани, или краставици и високи домати.Правила за избор на парник

Все още трябва да решите каква област ще разпределите за оранжерията. Всички размери на оранжерията ще зависят от района. Ако искате да се разпределят много място за оранжерията, а след това може да отнеме няколко оранжерии - по един за чушки, домати, а вторият - за краставици и дини. Тези растения се нуждаят от различни температури и влажност. Поради това е по-лесно да се изпълнят тези условия в различни оранжерии.

Също така трябва да помислите за формата на поликарбонатна оранжерия: под формата на арка или "къща". Когато растат домати в него, тогава е по-добре, ако оранжерията е направена във формата на къща. Тези растения не обичат поливане листата, поради което покрива на оранжерията трябва да бъде покрита подсилена силен филм, а стените са обхванати от всяко нетъкан текстил.

И, разбира се, че ще бъде необходимо да се определи единица на напоителни системи, отопление (в случая, ако използвате парникови през цялата година), осветление и вентилация на помещението. Всички тези препоръки ще Ви бъдат от полза, ако сте решили сериозно да се занимавате с отглеждането на зеленчуци, плодове и зеленчуци.

Монтаж на оранжерии от клетъчно поликарбонатно видео

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com