BgDaHan.com

Разнообразие от ябълки

Разнообразие от ябълки Снежният Калвил донесе украински животновъди през 1951 г. чрез пресичането на ябълковите дървета Renet Semerenko и Boyken. В момента Snow Calville успешно се отглежда на територията на Украйна, Молдова и южните райони на Беларус, както и в района на Кавказ и Северна Волга на Руската федерация.

Ябълки снежни Калвил

Характеристики на ябълковите дървета Snowy Calville

Дърветата дават годишни високи добиви, имат добра зимна издръжливост. Самата култура е висока, с широко коронова корона. Растението расте достатъчно бързо, образувайки значителен брой млади филизи, което може да доведе до удебеляване на короната. Плодовете се образуват върху пръстените. Стрелите са тъмно кафяви, със силно поникване и значително количество лещи. Листата продълговат с набраздена повърхност с малки размери. Съцветия големи, отделни цветя са изпълнени под формата на чинии, те имат крем сянка.

Плодовете са конични с леко оребрена повърхност. Размерът на ябълката зависи от атмосферните условия и се събира товарът на дървото. С голямо количество плодове върху дървото те са малки, тежащи около 80 грама, но ако ябълките са малки, теглото на един екземпляр може да достигне 150 грама.Оцветяването на незрели плодове, жълто-зелено, става сметана, когато е узряло. При отглеждане на сняг Calvily в южните райони ябълките могат да покажат червено покритие под формата на слънчеви петна. Плътта е бяла и нежна, със значително количество фин сок. Вкусът на трохата е отличен, сладък и кисел.Плодовете на снежната снега

Изкорните такива ябълки през второто десетилетие на септември и могат да лежат до февруари. Добивът на сорт зависи от района на отглеждане, варира от 12 до 25 тона на хектар. Сняг Калвил е имунизиран срещу износване, но може да бъде засегнат от брашнеста мана и особено при продължително влажно време. За да се защити културата от това заболяване, е необходимо да се извършва редовно изтъняване на короната и пръскането растения с химикали.

Предимства и недостатъци на сорта

Предимствата на разнообразието от ябълки Calvil на сняг се считат за добра доходност, ранен плодов период и отличен вкус на ябълки. Недостатъците са: недостатъчна транспортируемост на плодовете и възможността за изхвърляне на плодове при преждевременно прибиране на реколтата.

Асортимент от ябълки сняг калвил

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com