BgDaHan.com

Разнообразието от ябълки "тъмни"

Ябълковото дърво "Smuglyanoska" се отнася за летните сортове. Този сорт е отгледан в Магистърската научна институция по растениевъдство. Lisavenko. Тя е получена чрез пресичане на сорта Горно-Алтай ябълка с десерт Altai сорт през 1959. Ябълковото дърво "Smuglyanochka" е произведено от изследователи от Изследователския институт: I.P. Kalinin, T.F. Kornienko, Z.A. Гранкина, ЕС Орехова.

През 1994 г. този сорт е приет за държавно тестване. Такива ябълкови дървета се намират в градините на територията Алтай. Той е и член на Държавния регистър на Западен Сибирския регион.Средните дървета имат кръгла, рядка корона. Тя се състои от малък брой клонове, и то рядко се поставя ploduhi и kolchatki. Плодните се извършва главно на ploduhah и kolchatkah, и малко на едногодишни. По-къси издънки, които имат кръгла форма - извити. Те са кафяви, средночервени и с къси интервали. Дърветата с малки листа са светло зелено, матово. Те са кръгла форма с малък връх, с фино смлени ръбове, набръчкани и свалени от долната страна. Дръжките са със средна дължина и малък сърповиден пъстър.

"Smuglyanochka" сортове плодове ябълки са много малки, теглото им е от 35 до 50 г. Плодове имат овална или продълговата конична форма, и те slaborebristye двумерен и имат гладка повърхност. По принцип период плодове боядисани в златисто-жълт цвят, а в периода на покритие, те стават тъмно-лилав цвят с дебел синкав разцвет. Плодове с пулп от кремав цвят, в които има розови вени. Плодове целулоза е сладко-кисел, добър вкус, сочно. В неговия химичен състав "Smuglyanochka" сорт ябълки, съдържащ: 11,1% - захари 0,70% - титруема киселина 100 mg / 100 g - танини, 18,5mg / 100 - аскорбинова киселина 133 mg / 100 g - P-активни вещества , и 4,85% за сухо вещество - пектинови вещества.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com