BgDaHan.com

Торове за картофи кемира

Торове за картофи Kemir

Картофите се считат за втори хляб, защото в диетата на почти всяко семейство се включват ястия от картофи или със съдържанието му. Поради съдържанието на картофено нишесте различава голяма хранителна стойност, както и неговите грудки надарени витамини от група - А, В, С, РР и съдържат значителни количества минерални вещества.

Не е тайна за никого, че за да се получи прилична реколта, растението трябва да бъде правилно оплодено, картофите не са изключение.

Една от най-приоритетните и често използвани торове е картофите Kemira-5. Kemira е тор, предназначен специално за картофи, така че съдържанието на полезни елементи е избрано специално за този зеленчук. Торът не съдържа хлор в състава си, което има много вредно въздействие върху растежа и развитието на растението. Също така положителните аспекти на kemira са насърчаване на увеличаване на образуването на грудки, подобрение на нишестеността на картофите и повишаване на стабилността при съхранение.

В технологията на отглеждане на картофи се разграничават три основни етапа: подготовка, засаждане и грижи през вегетативния период.По време на подготвителния период почвата на площадката трябва да бъде изкопана и оплодена с основната доза минерален тор (за 1 кв. М. 60-80 грама кемира)

По време на засаждането картофените клубени се засаждат на разстояние 30 см един от друг в бразди, които се намират на разстояние от 70 см един от друг. Степента на торене на растение е 15-20 g.

По време на вегетационния период почвата се разхлабва. Нормата на горната превръзка през този период е 30-40 грама. на 1 кв.м. почвата.

Оплодете сместа равномерно, внимателно разпределяйки минералните компоненти в засаждането. Най-обещаващо е въвеждането на торове в почвата, като по този начин се установява правилното съотношение на хранителните вещества.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com