BgDaHan.com

Полезни свойства на цариградско грозде

цариградско грозде

Орехите от детството са обичани от много от нас. Особено тези, които са достатъчно късмет в страната или в едно село да късат плодове направо от храста. Цариградско грозде готвени масови ястия: конфитюр, конфитюр, винен, десерти, плодови напитки, желирани и мармалад, пудинг, бонбони, сладолед, въз основа на нея дори супи и гювечи, а дори и кисели и солени.

Плодовете от цариградско грозде могат да бъдат с размер на слива и малки като грах. Цветни плодове от бяло до розово, от светлозелено до почти лилаво.

Полезни свойства на цариградско грозде се свързват със съдържанието на голям брой витамини, макро- и микроелементи. Ягодите съдържат фосфор, калий, желязо, натрий, магнезий, танини и каротин, пектин и органични киселини, витамини А, В, РР. Съдържанието на витамин С в цариградско грозде може да се конкурира само с касис, в който е малко повече.

Най-голямо количество полезни вещества съдържа коричка от зрели плодове от цариградско грозде.Полезните свойства на цариградско грозде се проявяват във факта, че той притежава лаксативни, холеретични, диуретични свойства. В смес с пчелни пчели се препоръчва да се използва за анемия, затлъстяване, хипертензивни сърдечни заболявания.

Физиологията изчиства тялото от токсини, е полезна при лечение на кожни заболявания, заболявания на венците и зъби, укрепва кръвоносните съдове, премахва радио нуклидите и солите на тежките метали.

Също така, царицата е добро възстановяване, намалява холестерола и стимулира клетъчния метаболизъм.

Жените с нарушения на менструалния цикъл и с кървене от матката, е полезно да се пие отвара или да се ядат плодове от цариградско грозде.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com