BgDaHan.com

Как да изолирате вилата

Как да изолирам вилата?

В зората на дачата, хората обикновено построили малки къщи с тънки стени, изработени от дърво с дебелина 100 мм или обикновено ги предпазвали. През студения сезон такава къща не може да бъде добре защитавана.

Не всеки може да издърпа стария и да построи нов топъл дом, но има възможност да направите вашето учило уютно, затопляйки го.

Има много изолационни материали, които ще ви помогнат да реализирате мечтата си - да имате чай в лошо време в топла къща. И ще струва много по-малко от ново строителство.

Модерни изолационни материали за използваните в тях материали могат да бъдат разделени на следните видове.

Изработен от естествени материали, като правило от базалт - каменна вата, нарича се също минерална вата. Minlite се произвежда в рогозки с различни размери, дебелини и плътности. В нашия регион е назирейният минилит, плоча, произведена от фирма "Техноникал", изолация "Rockwool" с различни цели.

Има нагреватели на базата на кварцови минерали (т. Нар. Стъклена вата). Най-често срещаните от тях са Изовър, Кнауф, Урша. Тези нагреватели се предлагат под формата на рогозки и рула.

Следващата група - това е пенополистирол (пяна известно на всички) и екструдиран пенополистирол, от различни производители: "Термити", "Penoplex", "Stireks".

От цялото изобилие от нагреватели трябва да изберете такъв, който прави къщите по-топла, стените "дишат" и харчат малко пари.

 Има няколко правила при закупуване и използване на нагреватели:• Не купувайте нагревател на неизвестен производител, въпреки че е много евтин. Това може да е фалшив, който няма да трае много дълго. Не забравяйте, че: "Обичайно плаща два пъти."

• Не можете да отоплявате изолацията, компресирате - ще загубят топлоизолационните свойства. Не използвайте нагревател като пали при изграждането на дървена къща - това е грешка.

• Ролковата изолация е предназначена за хоризонтални повърхности. На стените той ще слезе, колкото и да е силен. За изолация на стени се използват рогозки, както базови, така и кварцови.

• Нагревателите са хигроскопични, т.е. абсорбира влагата, така че те трябва да бъдат изолирани от външни влияния от специален вода и ветроупорен мембрана, като "Izospan", "Izolteks" и др., те са скъпи, но са от голяма полза.

• Пенопластът и полистиролът от пенопласт са добри нагреватели, те не абсорбират влагата, но те горят много добре и на практика "не дишайте". Тези материали са незаменими за затоплянето на основите, подовите настилки.

• При монтажа на външната и вътрешната облицовка е необходимо да има малка въздушна междина между нагревателя и облицовката.

• Когато работите с нагревател, носете риза с дълъг ръкав, ръкавици и предпазвайте дихателната система с респиратор или марля.

врати вътрешни spb
Fazenda № 7 2013 г.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com