BgDaHan.com

Как и кога да засаждате астери на разсад

кога да засаждат астерите върху разсад

Как и кога да засаждате астери на разсад, така че по-близо до есента вашите цветни лехи да бъдат боядисани в ярки цветове?

Опитните производители стигнаха до извода, че отглеждането на астери, засяване на семена непосредствено на открито, е доста проблематично. Целият въпрос е, че много разновидности на астерите имат лошо покълване. Нестабилните метеорологични условия на откритото място не добавят към семената шансовете за подобряване на кълняемостта. Поради това е по-добре да се отглеждат астери върху разсад и при стайни условия.

За това семената са предварително подготвени за сеитба, накисвайки ги в ускорител на кълняемостта. Започнете да посевите астери в края на март - началото на април, тъй като периодът на развитие на тези цветя от издънки до цъфтеж е доста дълъг - от 80 до 130 дни.

Всяко семе е вградено в почвата на дълбочина от 0.5 до 0.8 см. Съдържайте контейнерите с култури при температура от + 18-25 градуса. Изстрелите Astra при оптимални условия започват да се появяват още на 5-7-ия ден.След 10 дни, разсадът трябва да бъде изхвърлен. Поливането трябва да се направи внимателно, предпочита се сутрешните часове, така че довечера почвата да има време да изсъхне. Такава мярка предпазва разсад от много болести.

Разсадът се нуждае от добро осветление и от разликите в температурите през нощта и деня. През деня, поддържайте температурата на + 16-25 градуса, а през нощта трябва да падне до + 12-15 градуса.

Ако разбирате сортовете астери, тогава можете да изберете подходящ за отглеждане на разсад веднага в откритата земя. Такива, разбира се, се продават.

Кога да засаждате астери на разсад на открито? Това може да се направи, когато пролетното време допуска. Необходимо е обаче културите да бъдат покрити с филм или да бъдат защитени чрез засаждане в оранжерии.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com