BgDaHan.com

Райска ябълка: каква е главната му полза за тялотояпонско дърво
Специално място сред голямо разнообразие от плодове и зеленчуци е райска ябълка. В студения сезон тялото изпитва недостиг на хранителни вещества. Райска кръв съдържа огромен брой полезни елементи, които, ако сте недостатъчни, можете да компенсирате, ако ядете това вкусно и ароматно зрънце.

Основните полезни вещества

Райска ябълка е голяма сочна жълто-оранжева ягода. Тъй като плодът узрява, цветът му се променя. Ако мека плът, това показва пълно зреене на плода. Има различни разновидности на узрели. В сравнение с други плодове и плодове, Райска ябълка има висока хранителна стойност. Полезни вещества присъстват не само в плодовете, но и в корените, листата.
Плодове от ябълка
Райска ябълка - сладък зрънце свързващо вещество, при което съдържанието на калории е 67 ккал на 100 г Сред витамини в японско дърво витамини С, А и Р са налични в големи количества в Райска ябълка. Райска ябълка заема едно от първите места по отношение на съдържанието витамин С, витамин Р и витамин А. Плодовете съдържат следните минерални елементи:
 • калций
 • магнезиев
 • фосфор
 • желязо
 • мед
 • йод
Феталната композиция включва танини, различни органични киселини, протеини и въглехидрати. Естествени мазнини отсъстват в ягодоплодни. От въглехидрати в големи количества присъстват захароза и фруктоза. Нивото на глюкозата не се увеличава. Поради тази причина диетолозите не препоръчват да се губи тегло, за да се яде ябълка следобед. Плодовете съдържат пектини - вещества, които премахват вредните токсини от тялото. Танинът, който се среща в незрелите плодове, дава плодородие на плодовете. Наличието на катехин в ябълка има силен антибактериален, антихеморагичен и противовъзпалителен ефект.

Влиянието на узрели върху тялото

Райска кръв има добър диуретичен ефект, има тонизиращ и успокояващ ефект. Berry се използва като бактерицидно средство срещу стафилококи и Escherichia coli. Уейвичмон благоприятно засяга всички системи и органи на човека:
 • Нормализира работата на стомашно-чревния тракт
 • Перфектно удовлетворява глада
 • Подобрява умственото представяне
 • Помага за увеличаване на хемоглобина в кръвта
 • Укрепва имунитета
 • Разтваря пясък в бъбреците
 • Намалява оток на крайниците
 • Укрепва сърдечния мускул
 • Намалява кръвното налягане
Бери е много полезна за диария и дизентерия. Отвара от корени и листа се използва за външна употреба при кървене, дезинфекция на различни кожни лезии. Райска ябълка е незаменим плод за заболявания на щитовидната жлеза. Използването на това полезен плодове не води до намаляване на калия в организма, за разлика от употребата на диуретици.
Райска ябълка има лек слабително действие, дължащо се на високото водно съдържание. Райска ябълка се използва не само за медицински, но и за козметични цели. От плътта на плода направете маска за лице, която благоприятно засяга кожата, елиминира акнето и стеснява порите. За да направите това, яйчният жълтък се добавя към маската. Маските, основани на persimmons, спомагат за изглаждане на бръчките, укрепване на контурите на лицето и затягане на кожата.

Кой не трябва да яде Райска ябълка

Поради високото съдържание на танин в ябълка, е забранено да се използва след операция в коремната кухина. Прекомерното използване на узрели продължава да допринася за появата на чревна обструкция. Не е желателно да се измие райска ябълка с вода или мляко, тъй като зърната допринася за образуването на твърди хранителни бучки. Забранено е да се дава рийк на деца под 3-годишна възраст. След 3 години ензимната система не е достатъчно развита. В резултат на това може да има проблеми с храносмилането. Хора с диабет или затлъстяване плодове трябва да бъдат в малки количества, тъй като простите захари допринасят за развитието на хипергликемия.
Яжте само зрели плодове, така че стягащите свойства не засягат червата на отрицателен ефект.
По-добре е да използвате неузрели яйца на пълен стомах. Райска ябълка е забранено да яде след расово месо, морска риба и скариди, тъй като стягащите свойства се засилват и за да се избегне чревната обструкция, това ще бъде невъзможно. Заедно с кожата, ябълка не се препоръчва. Танин присъства не само в плътта, но и в кожата. Това вещество допринася за образуването на стомашни камъни, така че твърде много за ядене persimmons е нежелателно.
Яйце на дървото

Как да изберем яребица

При избора на Райска ябълка, трябва да обърнете внимание на формата, цвета на кората. Райска кръв трябва да бъде избрана сферична със жълто-оранжева кожа. Не трябва да има вреди на Райска ябълка. Ако има кафяви точки, това означава замръзване на зрънце или шок по време на транспортиране. Скъпоценността на узрели може да бъде идентифицирана чрез стъблото. Ако е суха и тъмна, тогава раица е узряло. Можете да определите зрелостта чрез докосване.
Тя трябва да е мека и консистенцията на целулозата е желязо. Понякога на рафтовете на магазина има само твърди плодове. Можете да си купите и незрели. Не можете да съхранявате тавичка в хладилника. За да сте сигурни, че плодът е узрял, трябва да се съхранява няколко дни при температура около 20 градуса. Има и друго начин на зреене на плодове: след закупуване поставени за 10 часа в топла вода. За да извлечете от плодовете всички полезни вещества, използвайте ябълка по-добре в прясна форма.
Видео за ползите от узрелите:
Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com