BgDaHan.com

Как да се изгради ограда със собствените си ръце от импровизирани материали

Оградата на съседния обект служи не само за защита на територията на частни имоти, но и естетически привлекателен елемент, който украсява общите ландшафтен дизайн

. Ограбването от импровизирани материали значително ще спести пари за закупуване на скъпи строителни материали и компенсации за работниците.

Ето защо творческият подход към оформянето на ограда става за много жители на селските райони алтернатива на високи каменни или бетонни огради, които крият територията близо до къщата.

Какво трябва да вземете предвид

Територия фехтовка

Територия фехтовка

Изборът на опция за изграждане на ограда или огради, не забравяйте да вземете предвид факта, че строителството, което сте издигнали, не само трябва да украсява местността, но и да я служи като надеждна защита. Следователно всяка от структурите трябва да е силна, силна и нейната ерекция да се основава на спазването на елементарните правила на строителството.

За ограждащото устройство е подходящ всеки строителен материал, закупен специално за вашия проект или останал след ремонт. Тя може да бъде камък, тухла, дървени конструкции, велпапе, метални пръти или решетка, естествен камък, пръчки, лози и развалини.

Основното нещо в селекцията е хармоничното съчетание на структурата с вече построените сгради и общия изглед на крайградската зона.

Преди да започнете работа, уверете се, че сте завършили предварителния проект. Вкъщи това са чертежи и скици, направени на ръка с размери, малка, но точна оценка. Изчисленията на импровизираните материали в този случай са просто необходими, защото останалият камък, дърво или тухла за изграждане на оградата, необходима за вас, може просто да не е достатъчна и ще трябва да я търсите или купите в големи количества.

Точността и точността на предварителния проект също са необходими, за да се определи колко връзки трябва да бъдат закупени. Например, за да изградите ограда от камък или тухла, ще ви трябват цимент и пясък, за метална оградна тел, а за дървена ограда - крепежни елементи, винтове или нокти.

Дървото трябва да бъде обработен специални решения и след завършване на работа - боядисани или лакирани. Същото важи и за огради с метални елементи. Те задължително трябва да преминат през антикорозионна обработка и след това да бъдат боядисани с лакове или бои, които издържат на температурни промени и висока влажност на въздуха.

Ограда от дърво

Дървена ограда

Дървена ограда

Дървеният хедж е бил и остава най-важното от всички ландшафтен дизайн. Опции за производството му десетки, така че дизайнът на ерекцията с ръцете си непременно да са наясно дали вашата ограда е неразделна част от трета страна или на ансамбъла в само неговата функция ще бъде да се защити къщата от натрапници.

Основните предимства на дървена ограда са:

 • Простота на монтаж, след като всички дървени конструкции не предполагат използване при инсталиране на сложни технологии.
 • Екологични суровини.
 • Естетичните компоненти - структурата и цвета на дървото могат да украсяват всеки архитектурен стил.
 • Разнообразие от дървесни видове - дъб, бор, лиственица, елша, ясен, бук.

Голям избор от материали - дъски, ламели, ламели, ламели, стълбове за тъкане, бар за огради, класически дървени подпори.

Дървото може да бъде поставено хоризонтално или вертикално, когато оградата е издигната, в зависимост от това кой материал използвате. За закрепване на дървени конструкции се използват елементи като винтове, гвоздеи, метални ключалки.

Изграждане на масивна дървена ограда

Стандартната дървена ограда е монтирана както следва:

 • На периметъра на парцела на разстояние от 2-2,5 метра в земята, за да направи дупки с дълбочина от най-малко един метър.
 • В ямки За установяване на лагерни опори - дървени стълбове, съответстващи на проект на височина.
 • Дупките се полагат с камъни и развалини и се пълнят с хоросан. В същото време е необходимо да се гарантира, че опорите не се накланят по време на работа.
 • На стълбовете на разстояние 10-15 см един от друг гредите се монтират така, че да се получи така наречената "решетка". Размерът на лумена зависи от дебелината на основната дъска.
 • Дървени табла, предварително импрегнирани със защитни разтвори, са прикрепени към мрежата с помощта на пирони или винтове.
 • Завършената конструкция е покрита с боя.
Дървена ограда със собствени ръце

Дървена ограда със собствени ръце

Такава ограда е инсталирана на сайта собствените си ръце, ще продължи дълго, ако редовно се грижите за едно дърво, което го оцветява всяка година. В допълнение дървена ограда се счита за една от най-бързите и икономични монтажни конструкции.

Ако имате приоритет в трайност и здравина, по-добре е да инсталирате ограда от камък или тухла.

Единственият недостатък на тази ограда - без професионалисти и специално оборудване надеждна конструкция няма да работи. Това означава, че силната висока тухлена ограда може да ви струва прилична сума.

Ограда от велпапе

Друга възможност за изграждане на ограда от импровизирани материали е хедж от гофрирана дъска.

Материалът на строителния пазар е евтин и този дизайн може да продължи няколко десетилетия. Листовете от велпапе са много по-леки от дъските или тухлите, така че дори един човек може да работи. Единственият отрицателен огради от този материал - естетически компоненти. Ако предпочитате неконвенционалност и творчество, то този материал не е за вас.

Конструкцията е достатъчно бърза. Преди да започнете работа, трябва да закупите профилирани трупи за велпапе, листове и метални опори. Най-често всички тези компоненти в достатъчни количества остават след работа по изграждането или ремонта на покрива.

Оградата, изработена от велпапе, се монтира съгласно следната схема:

 • Както и в предишната версия, дупки се пробиват около периметъра на обекта, дълбочина 1 м, а разстоянието между тях е 2-2,5 м.
 • Във всяка дупка са монтирани метални подпори, които след изравняване са напълнени с фин чакъл или смачкан камък.
  Ограда от велпапе

  Ограда от велпапе

 • Дупките са бетонирани.
 • Към стълбовете са заварени или завинтени профилни закъснения. Техният брой зависи пряко от височината на хедж, която искате да видите.
 • Листовете от вълнообразни листове са прикрепени към закъсненията.

Ако е необходимо, всички метални части се обработват с антикорозионен разтвор и след това със специална боя за метал.

Инсталирането на този дизайн не отнема много време, а самият материал е евтин и издръжлив. От всички възможности за надеждна бюджетна ограда за дача, това се счита за най-доброто.

Мрежова мрежа

Известен начин за ограждане на къщата много - да се използва като опъваща мрежа. Разбира се, тази версия на оградата е по-подходяща за малки къщи или големи крайградски райони, използвани за градинарство и камиерно стопанство.

За да може оградата от мрежата да стане не само ограда, но и защита, по време на нейното инсталиране е необходимо да се спазват няколко правила:

 • За гладкото опъване на мрежата задължително се вкарват подсилващи пръчки.
 • Закрепващите елементи държат куки, изработени от здрав неръждаем проводник.

По-добре е да извършите монтажна работа заедно, защото мрежата е тежка на ролката и ще бъде трудно за един човек да го отпусне, за да го измери и издърпа. Рабица - най-добрият материал за оградата, ако отглеждате добитък или птици. Мрежата е достатъчно малка, а изграждането на оградата ще гарантира, че животните няма да напуснат обекта.

Изградете структура от него не представлява много усилия, а самият материал е с ниска цена и практически не изисква допълнителни разходи за боядисване или довършителни работи.

Ограда от стъкло

Декоративна ограда с цветя

Декоративна ограда с цветяСтъклени декоративни огради могат да бъдат изградени със собствени ръце от събраните бутилки. За да "навиете" крехкия материал върху пръта, ще трябва да направите дупка във всяко дъно на съответния диаметър. Това може да се направи с диамантен нож.

Дизайнът изглежда като крехък стъклен екран, но изглежда много впечатляващ, особено ако всички избрани бутилки са с еднакъв размер.

Разбира се, такива жив плет е изграден на малки локални площи, като вътрешната граница между съседните райони и се използва и за зониране градината и кухня градина.

За извършване на необходимите за работа бутилки в точното количество и дървени или метални пръти с малък диаметър. Тънки опори на кратко разстояние се изкопават в земята, а след това бутилките са спретнати върху тях. Когато инсталирате такава ограда, можете да я представите, като включите допълнителни елементи под формата на дървени пръстени или пластмасови щепсели.

Тежка ограда

Уникален и оригинален хеджимент върху къщата, отглеждан от затрупани дървета и храсти. Тъй като се използват растения за това, боровият бор, ела и смърч, върба, боклук, морски зърнастец. И основата на такава ограда могат да бъдат пръчки от лоза, върба или орех.

Жив жив плет от иглолистни дървета

Жив жив плет от иглолистни дървета

Ракита на плетене е добра за всички ландшафтен дизайн. Самият материал е достатъчно евтин и работата ще донесе удоволствие, ако покажете изобретателност и въображение. Единственият недостатък на такава ограда е краткият експлоатационен живот. Дори и с редовна грижа хеджирането не служи повече от 6-8 години.

Понякога за тъкане на ограда капитанът се препоръчва да използва "живи" пръчки. В този случай, с редовно поливане, през годините може да се превърне в великолепен хедж. Такава ефективна ограда изисква също грижи - поливане и есенно резитба.

Уолт със собствените си ръце

За производството на оградата ще са необходими следните материали:

 • Върбите не са с диаметър повече от 3 сантиметра (можете да използвате дълги млади издънки на други дървета, основното е, че те са достатъчно гъвкави).
 • Силни дебели клони с диаметър 7-10 см (за производство на опори).

Преди да започне работата, дървените опори са заострени от едната страна с брадва, което ги прави закачени. Това е необходимо, за да може оградата да бъде стабилна през есента и зима интервали от време, когато земята поглъща голямо количество влага.

Стъпалата се забиват в земята до дълбочина 25-30 см с разстояние между тях до 50-90 см (хоризонтално и вертикално тъкане). За да се поставят равномерно опорите, към задната стена е прикрепена дървена лента (ниво), която се отстранява след монтажа.

Тъкането започва от дъното, като всяка лоза се увива около опората под формата на фигура-осем до края на оградата.

Остатъците от пръта се нарязват с шлифовач. След това хедж се третират с антисептични средства дърво за да избегнете гниене.

Ограда от бамбук

Каменни и метални огради на вилата днес никой не изненада, но бамбукови ограда е истинска находка за тези, които предпочитат изключителни решения в ландшафтен дизайн.

Ограда от клонки

Ограда от клонки

В допълнение към естетически атрактивни и екзотичен външен вид, този дизайн има достатъчна надеждност и здравина. И във връзка с факта, че материалът е лесен - да се изгради ограда със собствените си ръце, не отнема много време и допълнителна работна сила. Бамбукови живи плетове се използват не само за защита на вилата от улицата, но и за зониране на вътрешната местност.

Предимствата на изграждането на бамбукова ограда са следните:

 • материалът е екологичен и не се поддава на влага, влажност, резки температурни промени.
 • бамбукът има достатъчна якост и гъвкавост;
 • оградата не изисква допълнителна грижа, профилактична поддръжка и поддръжка;
 • за монтирането на оградата няма основа.

прилагане специално лечение материал восък, можете да избегнете нежелана мухъл и гниене бамбук.

Днес в строителния пазар можете да закупите материали и да направите ограда от бамбукови стълбове, рамки или секции (за мобилно носене). Наскоро производителите са овладели производството на ролкови бамбукови огради, които са просто опънати и закрепени към дървени опори според принципа на опъване на мрежата на заека.

Декоративни огради за цветни лехи и цветни лехи

Декорация на цветно легло

Декорация на цветно легло

След завършването на столицата или текущия ремонт или строеж, много ловки материали остават в лятната резиденция.

На висока и силна ограда често не е достатъчно, а за да украсят пейзажа, да украсят цветните лехи и цветни лехи, е достатъчно, ако покажете въображението си.

Ниски бордюри и огради със собствените си ръце могат да бъдат изпълнени, като се възползват от съществуващия опит и съвети.

Хеджиране и граници на пластмасови бутилки

За да се изгради такава ограда, трябва да запасите достатъчно количество пластмасови бутилки и да подготвите циментова смес и пясък. Оградата е разположена отдолу нагоре с редици празни пластмасови бутилки от същия размер в разредна последователност. Бутилките са напълнени с пясък или малки остатъци след строителството, а пространството между тях е конкретно решение.

За да се гарантира, че такава ограда има декоративна функция, пластмасата се избира в различни нюанси и дъното на бутилките се оставя циментирано. Когато височината на оградата достигне нивото, от което се нуждаете, горният слой бутилки трябва да бъде покрит с глина, а след това да бъде боядисан или омазан.

Парапет на гумите

Ограда за гуми

Ограда за гуми

Ако сте успели да съберете гуми, които са неизползваеми за предназначението им, такава ограда ще бъде интересно решение за проектирането на цветни тревни площи и цветни лехи.

За закрепването на гумите ще са необходими дълги винтове, а за да се запълни пространството между тях, можете да използвате обичайната градина приземен. Гумите се издигат отдолу нагоре по стръмен ред, неподвижно закрепени, а "джобовете" се пълнят със субстрат.

Интересно решение е засаждането на катерещи растения и цветя в тази почва. През пролетта и лятото хеджът придобива наистина страхотен външен вид, приятно око с цветни малки цветя и зеленина.

Идеите за създаване на огради със собствените си ръце от материалите, които са на ръка, са много. Но за да може оградата да се превърне в здрава и красива, не забравяйте да разгледате процеса на издигането й предварително.

Докато гледате видеоклипа, ще научите за независимото производство на оградата.

Оригиналната ограда, построена от собствените си ръце, ще се превърне в отлична украса за всеки крайградска зона!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com