BgDaHan.com

Декоративна ограда със собствени ръце

Плетена ограда
При изграждането на дача или селска къща, изграждането на ограда е важна част. Понастоящем оградата е не само средство за защита и защита на вашия парцел, а е и декоративен елемент, който ще допълни вашия дом. Оградата може, разбира се, да бъде поверена да построи истински професионалисти, но ще бъде скъпа и освен съвременните материали ще може да се създаде уникална декоративна ограда във вилната зона със собствени ръце.

Съдържание

Плетена ограда

Монтирането на плетена ограда е направено, за да предпази мястото й, както и да добави обрат към ландшафтния дизайн. Тази ограда, като правило, изпълнява в стила на страната, така че е отлична възможност да се очертае пространството на обекта, да се оградат животни, да се определят границите на тревните площи или детските площадки за деца.

Ракита ограда е популярна от няколко десетилетия, като такива видове огради все още могат да се видят в селата. За да дадете на оградата селски вид, можете допълнително да го украсите с различни елементи, например саксии.
Друго предимство на тази ограда е, че е лесна за инсталиране и лесна за производство.
За да инсталирате плетена ограда, ще трябва да складирате следните елементи:
  1. Тънки пръти. Това може да бъде всеки храст, който има тънки и гъвкави клони, например върба, леска или лоза. Клонове могат да бъдат закупени както готови, така и ръчно изработени.
  2. Малки постове, които ще бъдат подкрепата. Това могат да бъдат метални пръчки от дърво. Основното е, че те имат достатъчна дебелина, за да монтират допълнително оградата.
  3. Нож за работа с дърво.
На първо място, трябва да обработите баровете. Те трябва да бъдат внимателно почистени от всички издънки и други нередности, затова ще трябва да използвате остър нож. След третирането прътите трябва внимателно да се изсушат и да се съберат в малки връзки.
За да се даде гъвкавост, се използва метод за изпаряване на прътите. Ако клечките бяха използвани като подпорка от дърво, а след това предварително трябва да бъдат обработени антисептичен разтвор и само след това в земята.
В зависимост от нивото на гъвкавост на прътите се монтират подпорни подпори. След като всички барове са инсталирани, вземете една пръчка, отидете около 1 бар напред, след това отидете на втората и я огънете отзад, третата колона отпред, а четвъртият - до края на хедж.
При необходимост е възможно допълнително да се преплитат пръчки с чук.

Дървени огради

Декоративната дървена ограда е най-разпространеният вариант, който е лесен за инсталиране, а като декоративни елементи можете да използвате различни импровизирани материали.
Такава ограда може да бъде направена като ограда от вертикален тип, а също така може да бъде широка рафтове, които са нарязани на необходимата височина.
Този тип ограда лесно и бързо се създава от собствените си ръце с помощта на дърво, инструменти за закрепване и резачка за обработка на дърво.
За да фиксирате главните релси, можете да използвате дървени летви само с по-малка дебелина. За да извършите процеса на монтиране на оградата в земята, можете да използвате щифтове от метал или пластмаса.
Тези щифтове се намират на всеки 1,5 метра и се задвижват директно в земята. За да се даде допълнителна якост на оградата, е възможно да се използват скоби за закрепване, направени от метал, които закрепват здраво оградата.
Като декорация можете да използвате бои и лакове с различни нюанси, които ще донесат яркост в ландшафтния дизайн. Такава ограда ще бъде оригинално решение за ограждане на детска площадка на място или цветно легло.
При декориране на ограда, направена от дърво, е необходимо да се използват бои и лакове, които не само да придават цвят, но и да предпазват дървото от негативните ефекти на факторите на околната среда. В противен случай такава ограда ще обслужва максимум една двойка - три години.

Различни опции

Декоративните огради могат да изпълняват не само естетическа, но и практическа функция. Например, тухлена ограда може да се използва за защита на цветното легло, което е малко повдигнато над нивото на земята.
За да задържате земята, можете да използвате труден трик - това е тухлена ограда. Основното предимство на тази ограда е, че тя не е много скъпа, защото за нейното производство ще са необходими само тухли в малка сума - всичко зависи от размерът на цветното легло.
С цел не само да се предотврати земно изхвърляне на цветното легло, но и разпространение на корените на растенията отвъд установеното пространство, е необходимо да започнете да слагате тухлена ограда на няколко сантиметра по-ниско от нивото на земята.
За да инсталирате оградата, ще трябва да изкопаете изкопа по периметъра на цветното легло, да инсталирате тухли в нея и внимателно да заспите от всички страни. В допълнение, можете да украсите такава ограда с различни декоративни елементи.
Друга оригинална версия на оградата със собствените си ръце е да я защити от малки дървени клечки, които могат да бъдат закрепени сами. За да направите това, имате нужда от клечки с еднаква дължина, които могат да бъдат погребани в земята на 20 сантиметра. Предварително трупите трябва да бъдат разделени на две равни части - това е основният материал за оградата.
Дървесината трябва да бъде внимателно обработена с антисептично средство, което няма да позволи на оградата да гние. В края на краищата можете да покриете оградата с боя или лак, което ще му даде допълнителен декор.
Напоследък такъв популярност на много градинари, като градинарството на ограда, е много популярна. Хеджирането не е само средство, което ще ограби вашия сайт от външния свят, но също така ще създаде истински зелен ъгъл.
Също така това е отлична възможност за собствениците на крайградската зона, чиято ограда е "прозрачна", т.е. тя има прекалено много пространство между бордовете. Зелената ограда ще бъде отлична възможност за разделяне на обекта в няколко зони.
Създайте ограда във вилата си или на парцел в страната е лесно. Основното нещо е да имате необходимите инструменти и голямо желание!


Как да направите ограда от себе си:

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com