BgDaHan.com

Полезни свойства на касис в охраната на здравето

Бобови черупки от касис

Черното касис е намерило широко приложение в нашата диета. В храната се използват почти всички части на растението: листа, клони, пъпки и плодове. Листата и клонките от касис са добри в инфузиите и чайките, а от плодовете се приготвят вкусни конфитюри, конфитюри и компоти.

Полезни свойства на черната касис правят този храст лечебно растение. Благодарение на диафоретичните, антипиретични, диуретични и противовъзпалителни свойства, черната касис се използва за настинки, остри респираторни инфекции, остри респираторни инфекции и грип. И наличието на такива витамини като C, D, E, K, B, P дава свойства за фиксиране на черната касис и способността за повишаване на имунитета.

Добри полезни свойства на касис и със сърдечно-съдови заболявания, заболявания на стомаха и бъбреците. Използването на касис в храната намалява вероятността от рак и диабет.

С намален апетит, умора, летаргия и отслабено тяло, авитаминозната касис е една от най-добрите опции.

При ниски температури се запазват полезните свойства на касис. Ето защо, плодове могат да бъдат съхранявани замразени. Те са еднакво добре запазени, без допълнително готвене, черни фиданки, изброени със захар.

Трябва да се помни, че преди да използвате касис като лекарство, трябва да се консултирате с Вашия лекар.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com