BgDaHan.com

Любим беритба. Полезни свойства на ягоди

Любим беритба. Полезни свойства на ягоди

Ягода е кралицата на плодове, вкусни, сладки, сочни. От него ненадминати десерти, конфитюри, това ястие е идеално съхранено за зимата в замразена форма, без да губи своите качества.

Най-много оценяват ягодите, на първо място, заради прекрасния си вкус. Но учените отдавна знаят полезните свойства на ягодите.

  • Ягодите са богат източник на витамин С, в пет вкусни плода това е толкова, колкото и в целия оранжев. В допълнение, тя съдържа фолиева киселина.

Според изследването, ягодата има антисептични свойства, помага на тялото ни да преодолее различни микроби и вируси. Ягодите се препоръчват за хранене с чернодробни заболявания (яде най-малко 1,5 кг на седмица), проблеми с бъбреците и пикочните пътища.

Ягодов сок помага при жлъчнокаменна болест: трябва да се вземат 4 - 6 супени лъжици сок сутрин natoschak.Klubnika носилка е отличен антиоксидант, който може да предотврати развитието на рак при хора, които редовно консумират тази yagodu.Poleznye свойства на ягоди не са ограничени до горски плодове, с листата му направят отвара , помага при хипертония, безсъние.

  • Ягодата не се счита за най-еротичното яйце, съдържа голямо количество цинк, което има положителен ефект върху сексуалната възбуда.

Но ягода е силен алерген, на хората, които са предразположени към алергии, бременни жени и малки деца, трябва да ограничат консумацията на плодове, а в някои случаи, да се откажат от това удоволствие.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com