BgDaHan.com

Зимни сортове ябълки

Всичко за зимните сортове ябълкиPARMENU WINTER GOLDEN или Striped шафран. Древно разнообразие, западноевропейски селекция, зимно издръжлив, високопроизводителен, бързо развиващ се. Особено популярен в южните райони, в Кубан, в Северен Кавказ. Дърветата със среден размер имат широко пирамидална форма на короната, със средна плътност. Те започват да дават плодове от 6 до 7 години и с добра грижа и хранителна почва - от 4 до 5 години. Дава реколта редовно и изобилно.

Плодове със среден размер, а понякога и по-големи, конусни или заоблени. Те имат зелено-жълт цвят на плода, а в зрялата - от златисто жълто до оранжево. Страницата на слънчевата страна е покрита с руж с червени лъскави точки и ивици.

Плътно бял, леко жълтеникав, нежен, гъст, винен сладък вкус с особен пикантен вкус. Плодове с добро качество. Сезон на потребление - октомври - февруари.

АНТОНОВКА ОРИЕННАР. Много стар руски сорт. Той е широко разпространен в зоната на не-Чернозем и е широко разпространен във всички райони на нашата страна. Дърветата със среден размер имат полусферична корона. Те навлизат в плодоносното: на подложките на джуджета - 3-4 години, на енергично - 5 - 7 години. Сортът е с висок добив, устойчив на зима, устойчив на износване. Дърветата искат да растат на плодородни, добре навлажнени почви (на други бедни могат да се разпаднат). Плодовете са периодични. При запасите от джуджета плодовете са големи, средно-силни - средни, могат да имат плоска, сферична, овално-конусна форма. Цвят - светло зелено или жълто, понякога с руж от слънчевата страна. Плътта е бяла, сочна, ароматна, проституиращ вкус.

Плодовете узряват през октомври и се съхраняват до февруари. Те се използват, както в прясна форма, и широко използвани за преработка: мокро, сухо, конфитюр, jujube, пастил, направете ябълков сок.

АНТОНОВА НОВА. Сортът е устойчив на замръзване, с висока добив, средно устойчив на износване. Тя е широко разпространена в централните райони на Русия. Дърветата имат много закръглена рядка форма на короната, започват да дават плодове от 6 до 8 години, обикновено добиват за една година. И с спазването на условията на селскостопанската технология - всяка година.

Плодовете са предимно средно големи, плоски, леко оребрени, светло жълти, с бледорозов руж на слънчевата страна. Пулпът е сочен, сладникаво-кисел с особен вкус и цвят, характерен за Антоновска.

Тези ябълки са транспортируеми, дълго съхранени и много добри за обработка.

ANIS VANOCATE. Старинен ценен клас от региона на Волга. Устойчив на зима, с висок добив, средно устойчив на износване. Високите дървета с широко пирамидална корона, издръжливи, могат да живеят до 100-120 години. Те се реализират от 4 до 6 години, носят плодове периодично. Плодовете узряват през септември и се съхраняват до февруари. Преносима.

Плодове със среден или по-нисък среден, атрактивен, белезникаво-зелен цвят с интензивна непрекъсната черна череша руж по цялата ябълка. Плътта е гъста, нежна, приятна, кисела сладка. Плодовете се използват както в прясна форма, така и за приготвяне на сок.

Cortland. Разнообразна канадска селекция. Разпространява се в Беларус, Балтийския регион и съседните региони на Русия. Устойчив на зима, с висока доходност, устойчив на износване. Високите дървета са високи с широко пирамидална форма на короната, влизат в плода от 4 до 6 години, носят плодове годишно. Плодовете узряват през октомври и се държат до април. Ябълките са със среден размер, цветът е светло зелено-жълт с червен руж върху по-голямата част от плодовете. Плътта е бяла, нежна с приятен аромат, сладко-кисел вкус. Ябълките се използват пресни.КАЛВИЛ СЛЪНЦЕ. Много ценен сорт. Разпространява се в Молдова, Северен Кавказ, Югозападна Украйна, южни райони на Русия (територия Краснодар, регион Ростов и др.). Зимоустойчив, устойчив на суша, устойчив на износване. Дърветата имат сферична, увиснала корона с крехки клони, влизат в плодовете на 7-8 годишна възраст, добиват ежегодно и изобилно. Плодовете узряват в края на септември - началото на октомври и се съхраняват в зависимост от района до януари - март. Интересното е, че плодовете не гният, но изсъхват, така че те трябва да се съхраняват при условия на висока влажност.

Плодовете са кръгли конични, оребрени, над средните и големи. Цветът на плода по време на отстраняването е зеленикаво-жълт, когато узрее, става бяло-жълт с лек розов тен на слънчевата страна. Месото на плода е бяло, сочно, нежно, виното е със сладък вкус с пикантен аромат, с отлично качество.

вид вълк (разсад Mekintosh). Разнообразие от канадски селекции, средно устойчиви, устойчиви на износване. Дървета със среден размер, дават плодове годишно. Плодовете узряват в края на септември и октомври и се съхраняват до февруари. Плодовете са средно големи, плоски кръгли, зеленикаво-жълти на цвят с розовочервен руж (понякога се разпростират върху целия плод). Вкус на сладък и кисел вкус, нежен, сочен, ароматен.

Този сорт е широко разпространен в овощни градини в югоизточната част на района на Чернозем.

СЛАВЯНКА . Този ценен сорт е получен чрез пресичане на Antonovka общ и Renet ананас. Разпространява се в Централната част на Русия. Устойчив на зима, устойчив на износване. Сортът се развива бързо (4-5 години първите плодове), с високи добиви. Дървета със среден размер имат заоблена форма на короната. Плодовете се събират в края на септември. Те се съхраняват за 2 месеца по-дълго, отколкото за обикновената Antonovka. Плодовете са средно големи, плоски кръгли, леко оребрени, върху плодовете се образува кожна гънка - тесен шев. При отстраняване на плода от оцветяването на дърво на зелените плодове и жълтото, окончателното узряване на златисто-жълт, понякога бледорозов тен, кожата е много мазна.

Пулпът е сочен, нежен, ароматен, бял, сладък с приятен кисел и балсамичен вкус. По принцип те се използват пресни, а също така и тази степен е отлична суровина за производството на мармалад.

Норис. Сортиране на литовската селекция. Той расте добре в региони като Балтийските страни, Белорусия и съседните региони на Русия. Дърветата са средно устойчиви, средно големи, имат широко пирамидална корона. При лоши метеорологични условия белегът може да се повреди. Сортът бързо се разраства, започва да дава плодове от 3 до 4 години и добива всяка година, със средна доходност. Плодовете са средни, плоски кръгли, зелено-жълти с червени ивици в целия плод. Ябълките се използват пресни. Плътта е зелено-бяла, сочна, ароматна, сладко-кисела. Ябълките узряват през октомври и се държат до април.

PEPIN CHAIN. Един от най-добрите сортове на Средния пояс на Русия, Беларус и Украйна. Сортът е средно устойчив, с висока доходност, бързо растящ, силно устойчив на износване. Дърветата са средно големи, имат плоска кръгла корона с наклонени клони, влизат в плодовете на 5-6 години, а понякога дори и на 4 години.

Плодовете имат красив външен вид, среден размер, кръгли конична форма, мазна кожа, златисто-жълт цвят с ярко червен руж по цялото тяло. Пулп от отличен десерт сладък и кисел вкус, гъст, жълтеникав цвят. Плодовете узряват през октомври и се държат до март. Ябълките се използват пресни, както и за преработка.

СЕВЕРЕН СИНАП. Сортът е устойчив на замръзване, средно устойчив на износване, с висок добив, бързо развиващ се (вкарва плод на 4-5 години). Препоръчва се за отглеждане в Балтийско море, Беларус, в северозападната част на Русия. Плодовете узряват през октомври и се държат до март. Ябълките са средно големи, кръгли овални, жълто-бели, с атрактивен руж по цялата ябълка. Пулса е кисело-сладко, сочно, освежаващо със светла пикантност. Плодовете са добри както за употреба в свеж вид, така и за преработка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com