BgDaHan.com

Фермерски оранжерии

През последните години не обикновените оранжерии, изработени от дървена рамка с филмово покритие, станаха по-популярни, но солидни и надеждни селски къщи. Оранжериите на фермерите са големи капиталови конструкции от арх тип, като рамка, за която се използва профилна тръба, покритието обикновено се изработва от клетъчен поликарбонат.

Оранжерия на фермата

Фермерските оранжерии са промишлени структури, които използват автоматизация за поддържане на топлина, вентилация, водоснабдяване за растенията.

И така, какво е оранжерия на фермата? Как да го направите сами?

Характеристики на стопанските структури

Всички парникови структури от този тип са разделени на промишлени и битови, но разликите в тях се състоят само в размер. За домашна употреба, а малък извит парникови с дълги до 3-4 метра, но промишлени съоръжения често достигат наистина гигантски размери, са автоматизирана система за поддръжка за поддръжка е необходимо да има специално обучен персонал.

Характеристиките на оранжериите на фермерите са, както следва:

 1. Аркадна форма, която се наблюдава при всякакви размери, от малки до големи.
 2. Такива структури са идеално подходящи за високи растения, които могат да се отглеждат не само в средната част на цялата конструкция, но също и в близост до стените, които не могат да бъдат постигнати в обикновени оранжерии.
 3. Специално засводени дизайн форма дава възможност за оранжерии Farmer силно устойчиви на атмосферни условия, те не се страхуват от проливни дъждове, сняг и лед не остане на върха. През пролетта стопи вода излиза лесно от повърхността на оранжерията, без да причини увреждане на структури и да я почистват много по-лесно, отколкото обикновено.
 4. Сегментирани оранжерии фермер доста лесно се сортират, ако е необходимо, прехвърлени на ново място.

В много случаи не е необходимо да се монтира мощна основа, достатъчно е да се укрепи прост дървен лъч по периметъра, към който е закрепена рамката на оранжерията с болтове.

За да функционират ефективно оранжериите на земеделския стопанин, е необходимо да се осигурят такива условия:

 • наличие на вентилационна система;
 • Наличие на хоризонтално засенчване за засенчване на растенията, ако е необходимо;
 • монтаж на напоителни системи;
 • монтаж на капково напояване;
 • наличието на автоматична система за грижа за растенията и контрол над микроклимата;
 • електрическо допълнително осветление, инсталирано в отдела за разсад;
 • Наличие на автоматична отоплителна система, която има много верижно ниво;
 • инсталирането на различни сензори, които позволяват автоматичната система за грижи да работи по-ефективно.

Материали за устройството на оранжерия

Сглобяване на обикновена оранжерия в селската къща.

Растение на оранжерията Фермерът е изработен от кухи тръби и профил, който издържа на значителни натоварвания. Най-често това е дъгообразен галванизиран профил, състоящ се от дъгови ферми, писти, свързващи фермите, крайни конструкции. Допълнителни крепежни елементи могат да се използват за големи конструкции, които трябва да бъдат подсилени.Ширината на оранжерията на фермата може да бъде 4.2, 4.5, 5, 7.5 метра, височината достига 3-4 метра. Дължината на структурата може да бъде всяка, като се започне от 4,2 метра, но стойността трябва да бъде кратно на 2,1 метра. Когато строежът е необходимо да се вземе предвид, че най-големият размер на отделните части на оранжериите на рамката може да бъде 3.1 метра, което е необходимо за извършване на много от съединенията, които обикновено се използват за целта болтове и гайки.

Самото закрепване на оранжерията Фермерът е съвсем прост, е необходимо само да се свържат отделните части на проекта с помощта на най-често срещаните самонарезни винтове. Покритието под формата на плочи от клетъчен поликарбонат се фиксира само след като скелетът се сглобява с помощта на ъглови скоби. Горната част е снабдена със специален профил за закрепване "polyscap". Дебелината на поликарбонатния лист за оранжерията Фермерът е от 8 до 10 мм.

Самата оранжерия може да бъде поставена на специално подготвена фундамент или на проста бар, положена по периметъра. Закрепването към основата се извършва с болтове.

Основи: елементи на дизайна

Основата за оранжерия на селска къща може да бъде от прост дървен лъч или група.

Основата за оранжерия Фермерът може да се състои от прост дървен лъч. За тази цел първо се избира гладка и добре осветена зона, върху която се маркира периметърът на бъдещата оранжерия. Чрез този периметър изкопана изкоп с дълбочина от 30 см, което е настроено и дървен бар (многократно, ако е необходимо нейните редици, които са закрепени заедно с пирони). Над повърхността на почвата основата трябва да изпъква на височина около 15 см.

Вариант е възможен, когато се създава бетонна основа за оранжерията на фермера. Процедурата е следната:

 • секцията се маркира, където оранжерията ще застане;
 • Една канавка е изкопана на дълбочина от тридесет сантиметра, в която е монтиран кофражът;
 • Кофражът се излива с бетон.

Тази опция често се използва за стационарни оранжерии, които са планирани за работа за период от пет години.

За правилното създаване на оранжерия на земеделски производител е необходимо рамката да се свърже надеждно към основата. Допълнителни монтажни едно: метални пръти, които се забиват в извън периметъра и куха тръба, която се поставя труп плюс болтове, които генерират допълнителен, надеждна връзка.

Улуци и вентилация

В оранжерията за земеделските стопани трябва непременно да се инсталира дренажна система, която изпълнява няколко функции наведнъж:

 • Осигурява бързо и правилно оттичане на вода от повърхността на конструкцията;
 • създава правилното разпределение на натоварването от вятъра, тъй като оранжерийната конструкция е доста лека, поради което се изисква допълнителна стабилност;
 • на такива улуци персоналът може да издържи по време на поддръжката на оранжерията.

Много важно за земеделския производител на оранжерии и вентилация, осигурявайки обмен на въздух между структурата и околната среда. Това може да бъде естествена вентилация, работеща на принципа на ефекта на комина и принудена, позволяваща ефективен контрол на микроклимата. Важни фактори при инсталирането на такива системи са височината на конструкцията и площта на инсталираните вентилационни отвори. Минималната площ на такива отвори за оранжерия в селското стопанство не може да бъде по-малко от 20% от повърхността на цялата структура.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com