BgDaHan.com

Домат Райска ябълка

Домат КурмаРазнообразие от домати Ябълка трябва да се припише на големи плодове, тъй като теглото на отделните плодове с добра грижа може да достигне 550 грама, въпреки че средното тегло на доматите е в рамките на 240-320 грама. Грижата на културата се състои в редовно торене, напояване на растенията с топла вода, разхлабване на горния почвен слой и отстраняване на плевелите.

Доматният храст е със средна височина, достигайки 80 сантиметра височина, когато се отглежда на открито. В оранжерията растението се простира на светлина и височината му може да достигне 1,5 метра. Култура от детерминантен тип с изобилно фолиево покритие, произвежда силен светлозелен цвят, прости съцветия.

Плодовете от доматен сорт "Персийон" са със стандартна плоска форма с ярък оранжев цвят, на външен вид те приличат на тропически плод от узрели, откъдето произлиза името на сорта. Пулпът е сладък сладък вкус с много бета каротин. По време на узряването на домати се появява зеленикаво петно ​​върху кората им. Плодовете се използват за приготвяне на салати, асортирани с други зеленчуци, доматен сок и различни сосове.Плодовете на Персимон в южните райони на страната започват с последното десетилетие на юли и продължават до първата слана. За да получите ранна реколта от домати, семена за разсад се засяват в средата на февруари или през март, от момента на засяване на семената до получаване на първите плодове, обикновено отнема 100-120 дни. Разсадът се покрива с полиетиленово фолио и семената се поддържат в мокро състояние при температура около 25 градуса. Отбиването на млади растения се извършва във фаза на две реални листа.

Разсада се засаждат на открито или през оранжерия през май след преминаване на заплахата от замръзване, като се вземе предвид дългосрочната прогноза за времето, гъстотата на засаждане до 4 растения на квадратен метър. Доматът Khurma има среден имунитет към основните болести, поради което по време на вегетативния период е необходимо систематичното пръскане на растението с химикали. Добивът на сорта достига 6 килограма на квадратен метър.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com