BgDaHan.com

Лишеи на плодови дървета: начини за борба

Колкото по-голямо дърво, толкова повече той е склонен към гниене кора и формиране лишеи върху него в бяло, сиво и жълто. Тяхната поява зависи от два фактора: колкото по-високо съдържание на влага по-ниска температура, по-висока вероятност за поява на лишеи на ствола и клоните на дърво плодове. Този процес е необходимо да се спре и да се актуализира на растението, за да се гарантира, че те не се разсее и да даде пълна плодове. Tree поразен от лишеи, спира растежа си на височина, бързо остарява и умира, защото при всеки lishaynyh люспа порода гъби причиняващи болести и други микроорганизми, които допринасят за бързото разграждане на по-горните пластове от дърво.

Как да се справя с лишеите

Лихен се появява от прекомерна влажност и се разпространява надолу по дървото отдолу нагоре. Веднага след като забележите, че по-малките области, засегнати от тази гъба, можете драстично намаляване на добивите градина дърво, кората му ще стане груб, да стане тромава, зимата може да се спука от студа, които в крайна сметка да доведе до смъртта на дървото. Но не винаги лишеите на овощни дървета - това е лошо. Това дърво вредители не растат в замърсени райони, където много от изгорелите газове от присъствието на лишеи по дърветата са съдени за качеството на въздуха в района.

Предотвратяването на гъбични заболявания е медният витриол, чието решение е да се обработва багажника на дървото преди първото отваряне на пъпките на клоните.

Крушите и ябълките като концентриран състав от 1/20, за череша и сливово е подходящо съотношението 1/30. Купорос бързо изсушава лишеите, без да позволява да се разпространяват по-нататък.

Плодово дърво

Плодово дървоВсяка есен, като превантивна мярка, е необходимо да се избелят стволовете и скелетните клони на плодовите дървета. Този метод трябва да се повтори през пролетта, така че "червеите", които се събуждат след зимата, да не нападат влажната кора и да не го погълнат. Разтворът може да се приготви независимо (за 10 литра вода 150 меден сулфат и 3 кг варовик). Всички трябва внимателно да се разбъркат и да се поставят върху багажника и големите клони с четка.

Използваме механичния метод

Механично отстраняване на лишеите

Механично отстраняване на лишеите

Ако дървото е достатъчно младо и кората му е гладка, можете да се отървете от свеж лишей с четка от найлон, която почиства гъбичните люспи. Този метод е подходящ за всички градински култури, които значително подмладяват дървото, удължават плодовете му и подобряват качеството на културата. Lichen расте обикновено, където са създадени благоприятни условия за него при повишената важност в области, повредени кора, където е напукана от замръзване, ако дървото не са подрязани и неговата корона се намира в състояние на липса на грижи.

Отглеждане, лишеи запушва пневматични проходи в земната кора, която не позволява на дървото да расте нормално, короната си няма захранване, така че първият метод за справяне с горски неканен гост - механично. След като сте издраскали гъбата, тялото и големите клони се третират с железен сулфат в максималната концентрация (10 литра вода на 100 g вещество). Това ще спаси дървото от замърсяване с вредители и по-нататъшно разпространение на лишеите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com