BgDaHan.com

Бял пълнеж от ябълкови дървета

Apple е един от най-полезните плодове, който е много популярен в целия свят и особено в нашата страна. Почти всеки градинар има най-малко едно ябълково дърво на своя сайт, а по-често - няколко ябълкови дървета от различни сортове. Сред разновидностите на периода на ранно съзряване ябълковият пълнеж е, разбира се, най-популярен.

Плодовете от този вид ябълкови дървета узряват, като правило, един от първите. Показват зрели ябълки през юли, а понякога дори и през юни, в зависимост от климатичните условия на района, където е произведен ябълка бял пълнеж.Дърветата от този сорт са напълно толерирани като зимен студ и лятото слънце. В сравнение с много други видове ябълкови дървета, белите ябълкови дървета са много по-малко податливи на слънчево изгаряне. Дърветата за изсичане на дървета са достатъчно хигрофилни, затова не се препоръчва да ги засаждате на хълм и на други сухи места.

Плодовете на ябълковото дърво са бели в насипно състояние и имат среден размер за ябълки и светлозелен или светло жълт цвят. Ябълките от този вид имат сладък и кисел вкус и хлабава плът. Те се съхраняват доста лошо и като правило са годни за консумация само след три седмици след прибирането на реколтата. В допълнение, белите ябълки от ударите са покрити с петна. Ето защо почти всички градинари се опитват да имат време да прибират, преди ябълките да започнат да падат. Трябва да се отбележи, че тези ябълки са подходящи за използване не само в прясна форма, но и под формата на пюре, сокове и конфитюри. Често бялото изливане се използва за производство на ябълково вино.
 

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com