BgDaHan.com

Зелени стаи

Зелени стаи

Организиране на зелени стаи (bosquets) в градината - докато рецепцията, която рядко използваме, е от ландшафтен дизайн. Но в други страни, където дизайна на градини е ангажиран от дълго време, това е съвсем обикновен феномен. В крайна сметка това е отлична възможност за организиране на зона за отдих. Зелената стая създава уникален уют и комфорт в градината, душата и тялото почиват тук, човек иска да се завърне постоянно. Един малък парцел може да бъде изцяло изготвен като една зелена стая. И най-важното е, че можете да направите всичко сами!

Всъщност какво е зелена стая? Това е ъгъл на градината, ограден от външни гледки, като живеят "стени" от растения - зелени живи плетове. Ако успеете да организирате всичките четири стени на такава стая от растения - това е просто страхотно! Но две стени вече образуват ограничено уютно пространство, където можете да се пенсионирате с книга, да чай с гостите на чист въздух или да организирате зелен ъгъл за детски игри. В крайна сметка, стените не е задължително да са правоъгълни, те могат да бъдат построени поне в кръг. И като цяло зелените стени са много условни. Всъщност няма нужда да ги растат толкова плътни, че да не блестят. Достатъчно е просто да се определят границите на зелената стая.

Зелената стая като истинска стая в къщата е украсена с градински мебели, а също така декорирана с цветни градини, фонтани, езера, скулптури. Вътре в стаята може да има допълнителни детайли под формата на арки, ниски живи плетове - огради, къдрави цветни лехи.

зелена стая в градината"Етажът" на зелената стая, т.е. района и пистите, обикновено е облицован с гранит, базалт, мрамор, чакъл, камъчета. Оказва се нещо като вътрешен двор в центъра на градината. Трябва да се изградят пътища и платформа преди засаждането на растенията, така че по-късно да не се нарушава кореновата система. Понякога, вместо калдъръмена платформа в зелена стая, тревата изглежда по-органична. Можете да използвате дървена настилка.

Лианас ще ви помогне

Универсален прием за зелени стаи - вертикално озеленяване на "стени" с помощта на лозя. Това означава, че вместо зелени огради можете да използвате подпори за решетките на lian-trellis и т.н.

Вероника Миронова, любител на ландшафтния дизайн

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com