BgDaHan.com

Луксозна тераса

Това е сърцето на всяка градина, но да се оборудват още няколко малки места за отдих също не боли. Само тези ъгли трябва да бъдат правилно планирани и подбрани за тях материали, грижите за които няма да ви дадат никакви проблеми.

Най-много популярно място в градината - Това, разбира се, е тераса. Той прилепва директно към къщата и като правило е декориран в същия стил с интериора си. Но в допълнение към хола на открито на мястото е желателно да се оборудват още няколко зони за почивка.

Първо си помислете коя форма искате да дадете на сайтовете. По този начин секциите от прости геометрични форми, например квадратни или правоъгълни, са много по-лесни за мост или облицовка, отколкото зони, които имат заоблени или заоблени контури. Освен това те са по-лесни за комбиниране с цветни лехи и пътеки.

Луксозна тераса

Изборът на kadoschnye растения, на първо място, обърнете внимание на рододендрона и клен dlanevidny - тези красиви мъже ще получите най-малко проблеми.

След това следва изберете материал за покритие. Няма значение дали това е плоча или плоча от теракот, основното е, че материалът може лесно да се почисти от мръсотия. Такива материали включват например трайно твърдо дърво и покрити със защитен слой от бетон или каменни плочи - те не абсорбират мръсотия. Най-лесният начин се грижи за детските площадки, които нямат разлика във височините и стъпките, а плочите са павирани със съединение към кръстовището. Силна основа също е желателно да се направи в места за почивка на скара или езерото. Те могат да бъдат павирани например с павета или чакълести сметища - и двете опции са добри. Все пак не винаги е необходимо специално да се организира нещо. Понякога по желание на сърцето има желание просто да поставите шезлонг или леки сгъваеми мебели в градината и да ги поставите на мястото, където в момента е най-красива. Например, в близост до цъфтяща розова градина или буйни и ароматни лилави храсти ...

тераса

Уютно място в задната част на градината сякаш се изгуби в приказната гора. Мебели от тиково дърво също не могат да бъдат внесени в къщата, тъй като тя не се страхува от лошо време.

До лятото на терасата беше възможно да се скрие от изгаряне на слънчева светлина, да се грижи за балдахина или да инсталира там най-малко марцизи, чадъри. Да не се прави в места за почивка и без градински мебели. Тя трябва да бъде направена от материал, устойчив на влага и слънце, например твърда дървесина, пластмаса или метал. Е, за декора на терасата и други уютни ъгли ще има само 1-3 големи вани с растения. Те ще осигурят много по-малко проблеми, отколкото много малки саксии, а в същото време стилно декорират зоната за отдих.Луксозна тераса

Катерене растения дебели красива стена, като място за почивка атмосфера на неприкосновеността на личния живот. Много е лесно да се грижи за такъв зелен "екран": ще трябва да се оправи само когато лозята са твърде много, за да расте.

съвет:

че тераса и градината изглеждаше като цяло, важно е да ги комбинирате хармонично. В идеалния случай, за да покриете хола на открито, пистите и допълнителните зони за отдих трябва да избират един и същ материал. Съвет: За да поляната в близост до терасата винаги е хубаво и тя не се появи оредяваща коса, сложи на зелен "килим" стъпка последователност, за предпочитане от същия материал, който е павиран и много тераса. Ако мястото за почивка е на някаква височина, терасирането ще бъде добро решение.

"Рамка" за цветната градина

За да се създаде такава мини цветна градина, която прилепва директно към терасата, е съвсем проста. Рамката от импрегнирано дърво е поставена директно на тревата и е запълвала земята почти на нивото на терасата. Структурира засаждането на малка декоративна ябълка (Malus) с формата на храст. Едновременно с цветята си, през пролетта ще се отворят пъпките на иктерии (Erysimum). Когато цъфти, релето ще бъде вдигнато от летни растения - остеосперми, знини или градински чай. От септември цветовете ще бъдат добавени в есенни растения.

За украса на градината, където се намира нашата тераса, може да бъде убита с камъни. В Япония каменните градини се смятат за абсолютно японска символика. За японците градините на камъните не са някакъв фрагмент от природата, а символ на това. Примери за снимки на оригинални градини от този тип могат да бъдат намерени на адрес http://zelenyj-dom.ru/?p=389. Камъните в този стил се възприемат от жителите на Япония като скулптура и тяхното разположение, съотношението на обемите в космоса, създават естетическите качества на градината.

Моята красива градина номер 2, 2013

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com