BgDaHan.com

Ябълков ябълков сорт

Разновидността на ябълковото дърво Абориген

Този вид ябълки принадлежи на лятните, те я отведоха в Института за научни изследвания на региона на Далечния изток, занимаващ се с проблемите на селското стопанство. "Абориген" се превръща в плод на пресичане на две добре известни сортове ябълки: Ребрата и Августовски Далечен Изток.

В резултат на това имаме голямо разнообразие от ябълки, които станаха широко разпространени в този регион. Стабилни, както за изгаряния, така и за ниски температури, могат да се намерят в градините на Хабъровската територия, районите Амур, Сахалин и др.

Ябълките от сорта "Aborigen" не са много високи и имат заоблена форма на короната, клоните, които са под прав ъгъл на багажника, което дава добра осветеност при узряване на плодовете. Дърветата са покрити със сивкаво-кафява кора.

Бъбреците, от които впоследствие се появяват бъдещи плодове, се появяват на едно- или двугодишни клонове. Трябва да се отбележи, че издънките на "Aborigen" се характеризират със значителна дебелина и кривина, имат кафяв цвят.Листата от това разнообразие от ябълки обикновено са с големи размери, тъмнозелени на цвят и повърхността им е леко груба. През пролетта можете да наблюдавате на ябълковите дървета големи бели цветчета с кръгли венчелистчета, прикрепени към дървото с къс крак. Яйчниците, образувани след опрашването им, също се различават в доста големи размери.

Но ябълки са зрели не е много голяма, теглото им варира от 50 гр до 130 д, те са закръглени, леко удължена плодове форма, покрита с гладка и лъскава кожа бледо жълто или червено райета цвят. Вкусът на сладко-кисел, леко тръпчив, съдържание на около 10% захар.

Времето за тяхното узряване е края на август. След прибиране на реколтата ябълките се съхраняват при нормални условия до 20 години, в хладилници могат да бъдат съхранявани до 40 дни. Благодарение на атрактивното им представяне и вкусови качества, те са в добро търсене на пазара.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com