BgDaHan.com

Зимно "консервиране" на резници

За да се размножават любимите сортове рози, не е необходимо да чакате лятото, когато е време да отрежете резбата. Първите стъпки за подмладяване на розовата градина могат да бъдат направени сега. В края на краищата, след есенното подрязване (преди да залепите храстите за зимата) остават много клонки.

Те трябва да се съхраняват само до пролетта, а след това, тъй като почвата се отклонява, ако е необходимо, нарязани и засадени върху цветни лехи. Вярно е, че е важно да се отбележи, че не всички сортове и видове рози се установяват еднакво добре, но търпелив и постоянен късмет със сигурност ще се усмихне.

За магазина е отнел клони дебели колкото молив и малко по-тънък, изрязани от върховете на рози (най-добре с тези, които са в етап на пъпкуване, тоест с оптимална доставка на хранителни вещества), отрежете листата. На едно легло с висока shkolke без застой на вода, предварително приготвен направи задълбочен и малко по-големи щик лопати, дължина 50-60 см, точково комин, торфен мъх (леко влажна), а след това - розетки (ако няколко вида, като всеки знак) от върха отново се разпространява мъх и го затворете с прежда. Поставих един хълм на земята, после дебел слой от зеленина, го натискам. Изграждам покрив от дъжда. Всичко, което правя при сухо време. За почивка между градинските работи купих седалка, която също донесе нова бележка във вътрешността на къщата ми.След началото на постоянните минусови температури покривам с двоен слой агроспан (нетъкан покривен материал). Пролет "къща" разкрива, издърпайте изрезки, повечето от които изглеждат доста свежа и еластична, с достатъчно застроена слой (мазол) в долната част, и се засаждат (с коренови стимуланти) за пластмасови бутилки, поливане, pritenyat.

Ирина Юшченко, Витебск

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com