BgDaHan.com

Защо прекарват pasynkovanie домати (домати)

Как да патронизирате домати на открито

Защо домати лежат в леглото, т.е. премахване на излишните издънки? За да получите по-ранна, висококачествена реколта. Така че пластмасовите вещества на растението не се губят на ненужни зелени, но се разпределят строго между плодовете и тези листа, че те са "хранени".

Синовете се отстраняват малки, с дължина само 3-5 см. Ако израснат, се оказва, че храсталакът вече е използван неефективно за "поддържането". В допълнение, дръжката ще остане голяма рани.

Възможно ли е изобщо да не отидете на домати?

Разбира се! Но тогава, с правилното внимание, реколтата ще зависи само от разнообразието и външните условия. Храстите ще растат бързо: от всяко листо пазва, откъдето тръгва от стъблото, клоните се разтягат, тези нещастници, които ще бъдат допълнително стъбла. На тях, от своя страна, ще се появят едни и същи странични издънки на продължението.

Доматеният домати е различен. Неопределените сортове са силно разклонени - високи, с неограничен растеж (Shaman Fi). Въпреки сортове и хибриди, които не са предоставени, - определящ фактор, с 5-7 пъпки (Благовест Fi, Lyalyafa Fi) също ще бъдат много допълнителни стъбла. Увеличаването на зелената маса на растенията е малко намалено, когато плодовете се появяват на първите съцветия. Но когато има плодове на първите съцветия. Но те се излива бавно, защото върху доматени цветя бяха вързани и половина повече - две дузини от домати, което също е необходимо да се "ядат и пият". Реколтата е голяма, но домати са много по-малки, отколкото могат да бъдат и дори чакат много по-дълго.

Когато трябва да премахнете излишните издънки върху домати, домати

Земеделски стопанин, който отглежда домати на открито, има страхотно време - 1 август.

На храста, само тези плодове, които са достигнали до този брой успяват да растат и да узреят. Всички издънки и съцветия, които се появяват по-късно, просто губят полезни вещества, отнемат ги от домати, които могат да запълнят по-бързо и да станат по-големи.

За да се предотврати това да се случи, похарчете pasynkovanie веднъж за цялото време на развитие на домати. В края на юли - началото на август всички виновници се отстраняват от всяко растение и оставяйки 2-3 листа над запечатаните плодове, стискат точките на растеж на продуктивните издънки. Особено е жалко да се разрушат съцветия, които току-що се появиха, но това трябва да се направи, докато се запазват големите издънки.

Друг начин е да се отървете от ненужните издънки редовно на всеки 10 дни. Какви клонове трябва да напусна? Формиране Ако някой отива на стъблото, запазват само главницата полет, ако към нея се прибавят 2 доведен син на синусовия под първия лист съцветие, ако 3 - а дори и следващата по-ниска доведен син.

Първоначално зеленчуковият производител решава колко стъбла -1,2 или 3 ще държи на растението. Това число му отговаря за степента. За да получите много ранни домати в свръхдетерминиращи сортове - най-малките (Leopold Fi, Biathlon Fi) оставят 1 или 2 стъбла. Тогава доматите узряват само на първите 3-5 съцветия. На всеки стъбъл се поставят средно 3 съцветия. Ако се държат 3 стръка, домати ще бъдат по-големи, но някои от тях могат да се състоят от зелени плодове. Съцветия ще се развиват почти едновременно, но всички домати върху тях ще се развият по-късно, отколкото ако стъблото е само едно.

Как да патронизираме детерминантните сортове и хибридите на домати, домати

Образуване на свръхдетерминиращи домати в 3 стъбла

Образуване на свръхдетерминиращи домати в 3 стъбла

Определими сортове и хибриди, които имат повече съцветия на основното стъбло, за началото на жътвата, оставяйки стъбло и 2-3 пъпки. След като последното, както обикновено, държи няколко листа и захване точката на растеж. Възможно е обаче да не го притискате, но след това "върху всички съцветия плодовете може да не са навреме за узряване.Ако оставите 2 стъбла и имате само 4-8 съцветия, домати ще достигнат храста. При 3 стъбла не се формират детерминантни сортове и хибриди.

Образуване на детерминантни домати в 1 и 2 стъбла

Образуване на детерминантни домати в 1 и 2 стъбла

Ако вашето растение има 1 или 2 стъбла и 2-4 съцветия, домати ще се появят в началото на юли. И това е 12-15 дни по-рано, отколкото ако сте направили без pasynkovaniya. Ще получите по-малко домати със същата схема за засаждане, но броят на онези, които са узрели на клона, ще бъде повече. Вече можете да засадите растенията, поставяйки ги в ред не след 35 см, а след 25-30. Тогава производителността на домати от единица площ е почти не се засяга.

Въпреки това, в средния колан на открито земята е възможно да се домати с минимални щети и без pasynkovaniya. Съществуват такива сортове: Аляска, Диня, Бананово червено, Бяло наливане 241, Бета, Бони ММ, Гаврош, Ракета, Ямал. За нашите кратки и богати летни модни те успяват да се откажат от по-голямата част от реколтата.

Броят на зрелите плодове в храстите им директно зависи от това дали са щастливи с времето. По-топлите и по-слънчеви дни, естествената, по-богата и по-добра реколта.

Как да покровителствате различни сортове и хибриди от домати, домати в оранжерия

при отглеждане на домати в оранжерия целта на pasynkovaniya - да удължи периода на плод и да получи по-високи добиви на единица площ.
Че реколтата е узряла за кратко време, трябва да вземете детерминантни сортове. Ако имате възможност да растат домати в продължение на 4-5 месеца, ще подходи poludeterminantnye ограничаване растежа след формирането на 8 или дори 10 съцветия на основното стъбло (Magnus Fi) и неопределеното.

При определящите сортове, обикновено 1 стрък, но под първото съцветие напускат продължението на бягството. Веднага щом върху нея се появи двойка съцветия и няколко листа, тя е убодена.

Ако тези сортове се отглеждат в един ствол за 4-5 месеца, тогава растението просто ще престане да расте без поколения през това време. Следователно има и резервно бягство от листата аксилум, разположен под 2-3-то съцветие от върха.

В противен случай, бягството от продължението няма да допринесе за растежа. След това те гледат: продължителността продължава да расте - отлично! След това премахнете този резервен запис, но също така запазете нов - дори по-близо до върха. За растенията не се влошава, в оранжерията те лягат по-често - на всеки 5-7 дни.

При формирането на средни до много високи домати не е необходима стендбай, тъй като появата на съцветия не ограничава растежа на растенията. Питате: защо тогава дори се занимавате с "джуджетата"? Отговорът е прост: те са по-ранно съвпадащи и могат да дадат повече домати.

Колкото по-малко време отглеждате домати в оранжерия, толкова по-малко ще бъде съцветието на основния ствол, а колкото по-дебело можете да засадите растенията.

Видео за домати pasynkovaniya

Ж. Жуков

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com