BgDaHan.com

Изтичайте в дача - защо е необходимо и как да я организирате

Дали една лятна къща се нуждае от изтичане? Разбира се! Изтичането на покрива на водата не може да се събира само за нуждите на домакинството и заводите за поливане - инсталирането на дренаж - това е преди всичко безопасността на вашия дом. В края на краищата, водата, изливаща се на фасадата, не само разваля външния вид на къщата, но и разрушава стените и основите й. Освен това, организираният дренаж ще доведе до водата, която тече от покрива точно пред входа, ще спаси локви около къщата.

Системата за отводняване включва улуци, фунии, тръби, скрепителни елементи и аксесоари. Дъждовната вода се събира в канала, монтиран на покрива, и се подава към земята, към резервоарите, които са инсталирани или, много по-ефективно, към бурите.

Материалът за улуци е избран от всеки собственик по свое усмотрение. С техните задължения всички успешно управляват, въпреки че металните улуци са по-силни, но за тях опасността е корозия и те са шумни. Пластмасите не са толкова силни, но натрупват по-малко замърсявания и са устойчиви на огъване, опъване и избледняване.

Стоманени поцинковани улуци са широко използвани в летните жители поради ниската си ценови производство поцинковани водосточни тръби могат да се организират директно на мястото, на мястото на производство и да обединят тях. Сервира такива системи не са твърде много време, но къщата е украсена със сложни релефни или красиво украшение.

Съвременните технологии подобриха експлоатационните свойства на поцинковани водостоци, сега се произвеждат с високо прецизно оборудване и върху тях се нанася многослойно защитно покритие. В повечето случаи водосточните системи се произвеждат от една и съща горещо поцинкована стомана, както и от метал, покривайки ги с двустранно полимерно покритие, което подобрява свойствата на здравината.жалузи поцинкована

Кафяв цвят може да бъде избран според цвета на покрива на къщата и те се доставят най-често в комплекта, което позволява сградата да изглежда атрактивна, благодарение на украсата на къщата в унифициран стил.

В допълнение към основните елементи на дренажната система са добавени завои, за да се превърне водната струя далеч от стената на къщата, ъглови елементи за улуци, различни тръби за свързване на две или повече тръби. Ако водата се отклони към подземна канализация, тогава не е необходимо да се прави без прием на буря и ревизии за почистване. Нетният колектор за листа също ще бъде излишен - ще предотврати запушването на системата и ще подобри нейното функциониране. Колкото по-сложна е конфигурацията на покрива, толкова по-голям е броят на компонентите на дренажа.

Всичко за подземен канализационни предлагат различни производители gulleys, тръбни филтри, тръби, одит клапа, но това е доста времеемко и скъпо работа, но резултатът си заслужава - водата ще бъде изписан от основата и мазе наводнения не е застрашено. Но обикновено в дренажната тръба на Дача завършва традиционното коляно и контейнер за течаща вода.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com