BgDaHan.com

Ламиниран паркет във вилата

Второто име на ламинат е ламиниран паркет. Това име се дължи на факта, че той може да замени пода, който е изложен с паркет лента. Разстила се между паркетните подови настилки, благодарение на по-ниските разходи за материали и монтажа.

Днес пазарът предлага широка гама ламинати, произведени с помощта на различни технологии. Такова подово покритие има много цветни нюанси, рисунки на чертежа върху него. С този модел могат да се имитират скъпи подови покрития като паркет, мрамор или гранит.

Ламинатът има повишена устойчивост на износване, тъй като по време на производството му се използва специална технология. Това увеличава експлоатационния му живот, което го прави устойчив материал за довършване на пода.

Декоративният горни слой от всеки тип покритие по време на производството е покрит със специален филм, който го предпазва от замърсяване.

Основният враг на този пол е влагата. Когато влагата попадне вътре, ламинатът се деформира, започва да се скърца. Избягвайте тези проблеми може да се направи чрез инсталиране на специален уплътнител между ставите или да използвате висококачествен ламинат. Ламинат от норвежката продукция Alloc има разнообразни материали за различни помещения - от универсален до престижен клас. Грижата е проста - прахосмукачка и мокро, не мокро, парцал.

ламиниран паркет във вилатаПодът на такъв материал си заслужава да се направи в къщата, ако се отоплява през студения сезон, в противен случай може да стане неизползваем след няколко години. Но когато решихте да поставите ламинат върху дюша, е необходимо да се вземат предвид необходимите оптимални параметри:

Дебелината трябва да бъде по-малко чувствителна към промените в влажността и да е 7-8 мм;

като база, по-добре е да използвате подовата плоча OSB;

спрете избора си на ламинат, устойчив на влага.

Допълнителни параметри, които си струва да се обръща внимание на при избора на ламинат в страната - това е устойчивост на удар, устойчивост на мухъл противоплъзгащи свойства на покритието, щадящи околната среда.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com