BgDaHan.com

Tui възпроизводство чрез семена

Ние се разпространяваме с семена от туйа

Thuya е красива размножени със семена, и за разлика от сортовите растения, разсадът на тайланд расте бързо. Това е чудесен начин да получите голям брой растения за жив плет. Необходимо е да се има предвид, че за глисти и групи Arborvitae, Размножава се чрез семена, не са подходящи: непредсказуемо, които формират короната ще има всяко дърво (не всички, че е красива). В допълнение, тъй като майчиното растение, получено от семената на Arborvitae ще даде плод, и той се счита за недостатък, намаляване на декоративни. В оградата всичко това е почти незабележимо, ако е отрязано от време на време.

По този начин възпроизвеждат няколко вида. Методът не е подходящ за всички форми на thuya. Дългият процес отнема от 3 до 5 години. Семена tuja узряват още през първата година, са в конуси и имат тесни две крила. Само семена са подходящи за сеитба. За това клонките с шишарки се пречупват и се загряват (у дома). След това те са изложени на хартия (кутия), за предпочитане в един слой. До края на втория ден семената се отвориха от отворените шишарки. Преди сеитбата семената трябва да се съхраняват в продължение на 12 часа във вода или във влажен пясък. Те са засети, покрити с щитове, поддържат почвата влажна.

Редът за възпроизвеждане на семена от туйа

1. Tuyu сеят пресни семена, дългосрочно съхранение не се препоръчва. Така че, опитайте се да подготвите самите семена, а не да купувате в магазина.

2. Сглобените конуси се оформят на хартия, за да изсъхнат леко и да се разклатят.3. Напълнете кутия или градинска почва смес от торф и пясък (4: 1), нарязани на дълбочина ниво от 2 см.

4. Семената се засяват на браздата, поръсете ги с торф и се оставя в градината, на уединено място до пролетта.

5. До средата на следващото лято растенията са готови за трансплантация, ако не забравите да ги напоите. Не можете да разтрошете изстрелите - по-силните ще принудят по-слабите.

6. Засаждаме най-добрите екземпляри за отглеждане. Разликата между съседните разсадници е 30 см. След една година те могат да бъдат трансплантирани на постоянно място.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com