BgDaHan.com

Основни правила за избор на помпа за фонтан и каскаден поток

Основни правила за избор на помпа за фонтан и каскаден поток

Създаването на каскадни потоци, фонтани като цяло се извършва без никакви проблеми. Единствената трудност е изборът на подходяща помпа, която в тази конкретна ситуация може да осигури необходимото налягане на водата.

При избора на помпа е по-добре да се консултирате с професионалист, но е по-добре да контролирате ситуацията сами. Ето защо е важно да знаете най-важните параметри:

  • производителност;
  • мощност.

Данните за ефективността показват колко вода може да изпомпва този модел на помпата. Токът на мощността показва височината на струята, която тази помпа може да достави. При избора на помпа, в допълнение към горните индикатори, ключовата точка е наличието на дюзи, тяхното разнообразие.Има разновидности на помпи, специално предназначени за фонтани. Но можете да запазите и купите многофункционална помпа. Само потопяема помпа за кладенец на фонтан няма да работи. В крайна сметка тя е проектирана да работи изключително с чиста вода. Но LOWARA фекална помпа или източване, вида и характеристиките на които са представени тук obri.com.ua/g3981584-nasosy-lowara, може и да се използва във фонтана. В края на краищата, те спокойно се справят с вода, където има твърди включвания.

Дренажните и фекалните помпи имат един недостатък - те не могат да издържат на ледена вода. Следователно, с настъпването на студено време, те са демонтирани и преместени в топла стая. Ако този процес ви притеснява, тогава трябва да изберете версия, която не се страхува от ниски температури.

В допълнение към помпата е необходимо да изберете правилния маркуч. Смукателният маркуч трябва да е с диаметър, който ще позволи да се изпомпва вода с необходимата скорост. Например, ако се работи в момента за създаване на каскаден поток, диаметърът на маркуча трябва да бъде избран 2, 5 см. Този диаметър се дължи на водния поток от 20 л / мин, който трябва да върви с работата на каскадния поток. Ако се планира по-голям воден поток от 50 литра, маркучът трябва да бъде с диаметър 4 см. Трябва да се има предвид, че налягането в маркуча зависи от неговия диаметър.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com