BgDaHan.com

Лято лъскаво

Лято лъскаво

Лято лъскаво

Тя принадлежи към категорията от ранни сортове ябълки, получени от селектора. Най-често се отглеждат "летни ролки" в района на Урал.

Ако ви харесват вкусни, сочни, ароматни плодове с малки размери, с гладка червеникава кожа, тогава летните ивици са точно това, от което се нуждаете. Тя може безопасно да се нарече един от най-добрите сортове летни ябълки.

Самото дърво е силно, щамповано, короната е рядка, широка, кръгла. Кората е кафява на цвят. Това ябълково дърво винаги ще хареса с много плодове - този сорт започва да носи плод редовно след 5-6 години след засаждането. Този сорт не се нарича "шибан" - той е непретенциозен и зимен, почти не се поддава на инфекциозни заболявания на растенията.

Но опрашване трябва да бъде задължително, по-добре е да се използват такива опрашители като Miass, награда, крема Kitaika.дръжка в ябълки от клас Летни лъскави наклонена, средна дебелина и дължина. Фунията е orzhavlennaya, малки, остри ръбове. Листата на тези ябълкови дървета са тъмнозелени, големи, къси, удължени, с набраздена матова повърхност. Стреля не дебела, със светлокафява кора. Цветята са груби, бели розови, стигмите на пистилите са на същото ниво като прашките. Плодовата кожа е суха, гладка, с докосване на зеленикаво-бял цвят с червен лъскав руж.

Плодовете носят много, 15-20% от тях са най-високите, а 35-40% са първокласни ябълки. Често се възползва от растежа през миналата година. Транспортните ябълки са чисти, защото имат средна транспортна способност. Яжте ябълки от този сорт както в чиста, прясна форма, така и под формата на конфитюри, компоти.

Недостатъкът на този сорт може да се нарече частична fallibility на недостижимо отстраняване зрялост на плодове, кратък срок на годност.

Но високата екологична годност, добрата продаваемост на плодовете, добивът, ранната зрялост, годността за прясна консумация и преработените продукти говорят за заслугите на такова разнообразие от ябълки,

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com