BgDaHan.com

Един вид ябълки "Бърдски сладки"

На NWPP на името на IVMichurin, лятото ябълка "Berdskoe сладък" е отгледана. Този сорт е получен чрез пресичане на маслина 55-32-47 с разнообразието от красота на градината. Авторите на сорта ябълка "Berdskoye sweet" са: V.I. Лизнев, Л. Гончарова, АМ Белих, Т. А. Savenko.

Разнообразие от ябълки

Бердской сладко

Сега този млад сорт може да се намери сред любителите на градинарите и на държавните обекти. Слаболословото дърво има корона със средна плътност, която в ранна възраст е сферична и след това става широко закръглена. Приблизително под ъгъл от 45 ° се отклоняват клоните на дърветата. Кафяво с бели лещи, груба кора на стъблото и по главните клони.Средната дебелина и дължина на стрелите са от кафяв цвят и средно понижени. На нивото на кортекса са малки и бели лещи. Дълги вътрешни косми, на които има кафяв, плътно прилягащ бъбрек. Зелените листа на средните листа са кръгли яйцевидни. Те са еластични, с малък връх и с леко навити назъбени ръбове, извити нагоре. В листата горната повърхност е матова, гладка, а долната - леко понижена. Малко космат на дръжки с леко разработени срезове със среден размер. Плодът на сорта ябълка "Berdskoe sweet" е много малък. Средното им тегло е 20 г, а максималният им размер е 30 г.

Едноизмерните плодове имат плоска, леко извита форма с гладка повърхност. Плодовете са боядисани в жълто, а те виждат слаб бледо тухла ерозиран руж. Подкожните точки са почти невидими. Плътта на този крем е кремав на цвят. Той е сладък и средно сочен. Плодът съдържа: 15,7% - количеството захари, 0,28% - титрувани киселини, 19-23 mg / 100 g - аскорбинова киселина. Плодовете узряват през лятото и могат да се съхраняват за не повече от месец. Плодовете от този сорт могат да се консумират, както пресни, така и варени с картофено пюре и компоти. Дървото от този сорт започва да дава плодове за 3-4 години, а годишно добива изобилни реколти. Дърветата от този сорт се отличават със своята висока зимна твърдост.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com