BgDaHan.com

Разнообразие от ябълки "Altaic ruddy"

В научно-изследователския институт на градинарството на Сибир, кръстен на M.A. Lisasenko получи късно ягоди сорт "Altai rosy". Този сорт е получен от пресичане със смес от полен от Белфлер-Чинаки и торбичка от Severyanka с Melba. Авторите на този сорт са: M.A. Lisavenko, I.P. Калинина, Т.Ф. Kornienko, L.Yu. Zhebrrovskaya, Z.A. Grankina. В територията Altai е често срещано ябълковото дърво "Altai Rouge". В Далечния Изток, Западен Сибир и Урал, този сорт е разпространен през 1988 г.

С заоблени, компактни и рядко коронни тези средни дървета. Сиви-кафяви скелетни клони с големи размери, върху които са разположени равномерно прости и сложни пръстени. Плодовете се срещат главно на тези пръстени. Закръглените издънки се закръгляват, са извити и скъсени и с къси интервали и са слабо погълнати. Големите листа имат яйцевидна форма, които са извити по централната вена.Листата са боядисани в матов тъмнозелен цвят, с вълнообразни двойно заплетени ръбове, които са пубертетни от долната страна. С ланцетни пастили от дръжки със средна дължина. Плодовете на тази ябълка от малък размер, симетрични и закръглени. В тези ябълки се получава тъмно кремаво, слабо оранжево оцветяване. Претеглянето на такава ябълка някъде (55-90 грама) g. В периода на припокриване, цветът на ябълките става интензивен при тъмночервени удари и ивици. Тънък дръжък със средна дължина. Без широка фуния ортези. Затворена малка чаша, над конусообразната тясна субсетъчна тръба. С добре развити семена затворени семенни камери.

Жълтеникавата пулпа със средна плътност има сочен, кисел сладък, добър вкус със слаб аромат. Тези ябълки съдържат: титруеми киселини, захари, танини, аскорбинова киселина, пектитни вещества и Р-активни вещества. Този вид ябълки се счита за края на лятото и може да се съхранява до 60 дни. За градини с всички форми на собственост тази ябълка е ценна.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com