BgDaHan.com

Необходимо ли е да се обработват картофите преди засаждане?

kartoshka

Обработката на картофите преди засаждането на химикали се счита за панацея от мнозина, но има положителни и отрицателни страни.

Отрицателната страна е, че всички градинари и градинари са склонни да растат органични зеленчуци е абсолютно никакви процедури и примеси химикали, както и преработени картофи, все още въвеждат химикали. Също така, има мнения за тези, които отглеждат картофи химикали преди да се качите - вкусът се променя, и няма гаранция, че в крайна сметка няма да ядат картофи с химия.

Положителната страна на обработката е, че тя все още защитава картофите от бръмбари и всякакви болести. Повечето от тези, които отглеждат картофи, са уверени, че в крайна сметка ще получат добра реколта, красиви и вкусни картофи, а също така ще похарчат по-малко усилия за грижи за картофите.Но обработката на картофи преди засаждане със смес от минерални торове и пепел е желателно. Това ще помогне да се ускори кълняването на клубените и да се засилят техните защитни механизми. Мнозина също така съветват прехвърлянето на засаждането на картофени клубени да измият калиев перманганат, което насърчава кълняването на силни кълнове и укрепване на защитните сили на клубените.

Възможно е да се направи защитна каталитичната смес: десет литра вода за разтваряне на чаена лъжичка на борна киселина, чаена лъжичка меден сулфат и калиев перманганат чаена лъжичка. Избрани са малко покълнали грудки грижливо в мрежата и да го свалят до петнадесет минути към сместа, а след това извадете, придават на сместа да тече и силни всички клубените да прах дървесна пепел.

За засаждане трябва да изберете големи чисти клубени, грудки, като силни и дават добра реколта, за да изберете добър сайт с плодородна почва, не забравяйте за поене и хранене, поддържане на дозата на тора. Плевелите, които покълват трябва да отрежете мотиката и да напусне района с картофи като мулч.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com